Közélet

Csütörtökön kezdődik a Balaton Sound

Csütörtökön kezdődik a Balaton Sound

2013. július 10., szerda
Csütörtökön kezdődik a Balaton Sound

A Wu-Tang Clan, a Prodigy, Calvin Harris, a Crystal Castles, Armin van Buuren, Steve Aoki és Justice is fellép többek között a csütörtökön kezdődő Balaton Sound elektronikus zenei fesztiválon Zamárdiban. A július 14-éig zajló rendezvényre a bérletek már elfogytak és a szombati napra szóló jegyek is elkeltek.

A fesztivál kapui szerdán nyíltak meg, ezen a napon a kempingbe költözhetnek be a vendégek és egy színpadon zajlanak programok, a fesztivál csütörtökön indul - közölték a szervezők az MTI-vel. A négynapos rendezvényen fellép továbbá Nas, a New York-i hiphop sztár, a trance-t játszó Above & Beyond trió, a drum'n'basst képviselő Dj Friction is. Visszatér a Balaton Soundra a MiniCoolBoyz, azaz Raffaele Manicone és Michele Colombo milánói minimál techno dj- és producer-projektje, amely tavaly már sikerrel lépett fel Zamárdiban. Itt lesz a dinamikus dubstepjéről ismert négytagú londoni Modestep, a Stuart McMillan és Orde Meikle által alkotott Slam is, amely két évtizede meghatározó szereplője a brit techno színtérnek. Fellép Dixon (Steffen Berkhahn), a berlini dj és producer, az Innervisions kiadó alapítója és vezére deephouse, illetve funky house anyagaival. Hallható lesz Amon Tobin legújabb víziója, a Two Fingers, valamint Brodinski, az egyik legígéretesebb francia dj és producer, akinek szettjei elsősorban basszusközpontú house-ra és technóra épülnek, de a minimál műfajokra is nyitott. Először lesz jelen a bizarr svéd electrohouse duó, a Dada Life, vagyis Olle Corneer és Stefan Engblom. Jön Hardwell, azaz Robbert van de Corput holland progresszív electrohouse dj és producer, valamint az olasz electrohouse és dance-punk projekt, a Bloody Beetroots. A Swedish House Maffia svéd dj kollektíva egyik tagja, Axwell is ott lesz a Balaton partján, és szintén előadja műsorát Henrik Schwarz berlini dj, valamint Iggy Azaela, a Sydney-ben született, de Los Angelesben élő alkotó. Május végén jelentették be, hogy CeeLo Green lemondta júliusi koncertjeit, köztük a Zamárdiba tervezett fellépését is, helyette július 12-én az egyik legnevesebb holland DJ, Afrojack zenél. A magyar fellépők sorát gazdagítja Karányi: a dj eddigi tízéves pályafutását foglalja össze Zamárdiban Anthology című koncertjén, amelyen vendégénekesként Pásztor Anna (Anna & the Barbies), Judie Jay és Columbo (Irie Maffia, Brains) is színpadra lép. Szintén tizedik születésnapját ünnepli idén a pécsi Punnany Massif, amely dalait teljesen áthangszerelve, elektronikus zenei alapokon nyugvó szettel készül a fesztiválra. A hazai színtérről koncertet ad még mások mellett az Akkezdet Phiai, a Brains, Budai, a Carbonfools, Ganxsta Zolee és a Kartel, az Irie Maffia, Matt-U & Mc Kemon, Naga & Beta, Palotai & MC Fedora, Sena, Sterbinszky és a Vad Fruttik. A Balaton Soundot a közepes méretű fesztiválok között januárban a legjobbnak választotta az Európai Fesztiválszövetség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.