Közélet

Csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

2013. június 5., szerda
Csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Csütörtökön kezdődnek és jövő csütörtökig tartanak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. A tanulók 38 813 vizsgán, 147 vizsgahelyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt adnak számot tudásukról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Mint írták, az érettségizők emelt szinten 73-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. A szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készítteti, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, illetve fővárosi kormányhivatal szervezi. Utaltak arra is, hogy a tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja külön-külön értékeli a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, ezt a vizsgaszervező kormányhivatal megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak - tették hozzá. Az emelt szintű szóbelik után, június 17-től 28-ig tartják a középiskolákban a középszintű szóbeli vizsgákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.