Közélet

Május 15-ig meg kell oldani a gyorsvonati felár ügyét

Május 15-ig meg kell oldani a gyorsvonati felár ügyét

2013. május 9., csütörtök
Május 15-ig meg kell oldani a gyorsvonati felár ügyét
vonatjegyar_mti

A Fidesz-frakció álláspontja szerint a MÁV-nak vagy el kell állnia a gyorsvonati felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítania - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a kérdést május 15-ig, azaz jövő szerdáig rendezni kell.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja nem ért egyet a MÁV intézkedésével, ezért

Rogán Antal

frakcióvezető egyeztetést kezdeményezett a vasúttársaság vezetésével és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékeseivel, a megbeszélések jelenleg is zajlanak - mondta Kocsis Máté újságírói kérdésre válaszolva. Kijelentette: a frakció határozott véleménye, hogy a MÁV-nak vagy el kell állnia a felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítani. A MÁV korábban azt közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes - gyorsvonattal érintett - viszonylatára pótjegyet váltani. Rogán Antal - miután több kritikus vélemény is elhangzott a Fidesz-KDNP frakcióülésén a gyorsvonati felárról - hétfőn kezdeményezett egyeztetést a fejlesztési tárcával az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.