Közélet

Ismét Google autók járják hazánkat

Ismét Google autók járják hazánkat

2013. május 13., hétfő
Ismét Google autók járják hazánkat
google_maps03_gs

Május 13-ától újra Magyarország útjait járják a Google autói – írja a Social Times. Céljuk, hogy frissítsék a Street View képeket.

Ahogy beszámoltunk róla

, áprilisban elindult hazánkban is a Google Street View szolgáltatása, amely segítségével Budapest mellett a vidéki nagyvárosok és falvak is bejárhatók virtuálisan.

Heal Edina

, a Google Magyarország vezetője a szolgáltatás indulása kapcsán elmondta, reményeik szerint az új térkép növelni fogja az országba látogató turisták számát, és a belföldi turizmust is fellendítheti. A Google Street View szolgáltatása jelenleg 44 ország több mint háromezer városában érhető el, egyebek mellett a régióban a horvát tengerparton és Prágában is. Budapesten 2009 májusában már egyszer megjelentek a Google autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a fotózásokkal kapcsolatban, ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos

úgy foglalt állást

, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói.

A Social Times arról ír

, hogy már a rendszer magyarországi elindításakor arról írt a Google, hogy május 13-án újra elkezdik járni az országot autóik, hogy aktualizálják a Street View magyar képeit.

Ezen a linken pedig az is nyomon követhető, hogy épp merre járnak a kocsik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.