Közélet

Fidesz: a baloldal másfélszeresére emelte a vonatjegyek árát

Fidesz: a baloldal másfélszeresére emelte a vonatjegyek árát

2013. május 7., kedd
Fidesz: a baloldal másfélszeresére emelte a vonatjegyek árát

A Fidesz-frakció szerint ha a baloldalon múlna, akkor ma a gyermekek és a nyugdíjasok is pótdíjat fizetnének a vonatokon.

A kormánypárti képviselőcsoport így reagált arra, hogy

Török Zsolt

, az MSZP szóvivője kedden a megszorító politika újabb állomásának nevezte a gyorsvonati pótjegyet. A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy válaszolt: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok 2002 és 2010 között 140 százalékkal növelték a vasúti jegyek árát, és ha rajtuk múlik, akkor ma a gyermekek, a nyugdíjasok, a hadirokkantaknak és a hadiözvegyek is pótdíjat fizetnének a vonatokon. A baloldal "a brutális áremelés mellett a 2010-es kormányváltás előtt regisztrációs jegyet, majd 2010 júliusától 500 forintos pótdíjat vezetett be. A Fidesz-kormány 2010 júniusában az elsők között törölte el ezt a szocialista megszorító intézkedést" - írták. Egyúttal felidézték, hogy

Rogán Antal

, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egyeztetést kezdeményezett a területért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a MÁV által tervezett, bizonyos vonatokat érintő gyorsvonati felár ügyében, mert a kormánypárt országgyűlési képviselői közül sokan élesen kritizálták a vasúttársaság intézkedését. A MÁV korábban azt közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes - gyorsvonattal érintett - viszonylatára pótjegyet váltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.