Közélet

Kétezer-ötszáz palacsinta fogyott a dorozsmai Egyházi Családi Napon + FOTÓK

Kétezer-ötszáz palacsinta fogyott a dorozsmai Egyházi Családi Napon + FOTÓK

2013. április 14., vasárnap
Kétezer-ötszáz palacsinta fogyott a dorozsmai Egyházi Családi Napon + FOTÓK
dorozsma061_mj

„Én Istenem, ide hallgass, éhes vagyok, mint a farkas” – szólt a dorozsmai gyerekek vicces imája, mielőtt hozzáláttak volna a desszerthez, a háromféle ízesítésű, 2500 palacsinta elfogyasztásához.

Kosik Dénes

és

Mihálffy Béla

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők minden évben azon fáradoznak, hogy a kora tavaszi Egyházi Családi Napot megszervezhessék a helyiek örömére. A rendezvénynek ezúttal is a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvara adott otthont. A szép idő most szombaton sok családot kicsalogatott a szabadba. Kilenc órakor gyermekmisével indult a nap a kiskundorozsmai templomban, majd zenés kísérettel a sokadalom átvonult a művelődési házba. Az érdeklődőket kézműves-foglalkozások várták, lehetett tavaszi ajtódíszeket, rózsafüzért készíteni, kipróbálni a papírhajtogatás, virágkészítés fortélyait. Arcfestés, íjászati bemutató várta a gyerekeket és volt pónilovaglás is. „Fűben-fában” gyógyteákat kóstolhattak a látogatók, ügyességi és népi játékokat is kipróbálhattak (gólyaláb, kötélhúzás, diótörés), valamint volt állatsimogatás (egy szelíd kígyó és egy meggyötört, kajla fülű nyúl bátran állta a kicsinyek rohamát) a Szegedi Vadaspark támogatásával.

Szakács József

zenélt, majd „A hét kecskegida” című színpadi mesejátékot adták elő a színpadon szülők közreműködésével, s felléptek a 48-as utcai Óvoda dolgozói is.

Kosik Dénes képviselő hangsúlyozta, a családi nap elsődleges célja a közösségépítés, ahol a gyerekek is ugyanúgy megtalálják a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket, mint a felnőttek. Az idén jelképes 100 forintos belépőt szedtek, de ez inkább támogatásnak számított. Ebből próbálták meg a szervezők egy kicsit anyagilag is támogatni a rendezvényt, na meg a két képviselő a saját képviselői alapjából. A családi nap késő délutánig tartott. Fél egy körül elkészültek a bográcsban főtt különböző finomságok, Gyenes Csaba kevermesi plébános pedig segítőivel megállás nélkül sütötte a desszertnek szánt palacsintát. „Tavaly is volt már ilyen rendezvényünk, sok helyre hívnak bennünket, így Dorozsmára is eljöttünk” – mondta két palacsintasütővel a kezében az atya. Mintegy 2500 darab palacsintát sütöttek. Biztos mind elfogy - állítja Gyenes Csaba -, tavaly is elfogyott. Aki éppen ráért, az sütőt markolt, és besegített a munkába. Amint az fotóinkon is látszik, az atyának sem derogált a tűzhely körül serénykedni, bármelyik gyakorló háziasszony megirigyelhetné ügyességét, ahogyan forgatta, dobálta a palacsintákat. Három ízesítésű finomság közül lehetett választani: volt kakaós, lekváros és fahéjas. Egy biztos, senki sem maradt éhen, amihez minden bizonnyal hozzájárult a gyerekek által elmondott vicces ima is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.