Közélet

Jobbik: a kormány potenciális bűnözőknek nézi a szurkolókat

Jobbik: a kormány potenciális bűnözőknek nézi a szurkolókat

2013. január 3., csütörtök
Jobbik: a kormány potenciális bűnözőknek nézi a szurkolókat

A Jobbik szerint a kormány potenciális bűnözőnek nézi a sporteseményekre kijáró magyar szurkolókat és ennek egy tavaly év végi törvénymódosítással újabb jelét is adta. Erről csütörtökön, sajtótájékoztatón beszélt Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, felháborítónak minősítve a kabinet ezen magatartását.

Az Országgyűlés a tavalyi utolsó ülésén - december 17-én - fogadta el az új büntető törvénykönyv (Btk.) jövő nyári életbe lépéséhez kapcsolódó, mintegy félszáz másik jogszabályt módosító, több mint háromszáz paragrafusból álló törvénycsomagot. Ennek részeként módosulnak például a sportrendezvények látogatásának szabályai. Így például a jövőben akit vétség elkövetése miatt nyilvántartásba vesznek, annak az adatait ezután minden a jegyértékesítéssel, vagy a beléptetéssel foglalkozó cég lekérheti. A Jobbik szerint tehát eszerint a változtatás szerint olyan cégek is kezelhetnek majd személyes adatokat, akik egyébként a hatályos normák szerint ezt nem tehetnék meg. Szintén aggályos az ellenzéki párt szerint, hogy a sportnyilvántartásban szereplő személyek stadionokba való belépésének megakadályozása érdekében a belépőt árusítók és a rendezők számára minden szurkoló köteles lesz igazolni a személyazonosságát. Tehát nem hivatalos személyek is igazoltathatnak minden szurkolót - hívta fel a figyelmet

Szilágyi György

. A Jobbik úgy véli, a kormány ezen magatartása megnehezíti a mérkőzésekre történő kijutást és potenciális bűnözőként kezeli a szurkolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.