Közélet

Újabb hat iskolában tanulnak a gyerekek a katasztrófavédelemről

Újabb hat iskolában tanulnak a gyerekek a katasztrófavédelemről

2012. november 17., szombat
Újabb hat iskolában tanulnak a gyerekek a katasztrófavédelemről

Az elmúlt héten rendezett nyílt napon nemcsak látványos programokon vehettek részt a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségre ellátogató gyerekek, hanem féltucatnyi iskolával együttműködési megállapodásra is aláírás került.

A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség nagy hangsúlyt fektet az fiatalok katasztrófavédelmi ismereteinek bővítésére. Ennek érdekében az idei év során több helyszínen roadshow-kat szerveztek és tájékoztató konferenciák, illetve tájékoztató anyagok megküldésével folyamatosan építették ki a kapcsolati rendszert az iskolákkal. A kapcsolatépítés eredményeként a november 10-i kirendeltségi nyílt nap alkalmával bővült az együttműködési megállapodást kötött iskolák száma. Szeged és Makó mellett Kisteleken, Ásotthalmon és Mórahalmon is együttműködik a katasztrófavédelem és 6 oktatási intézmény az ifjúság nevelés és a katasztrófavédelmi ismeretek elsajátítása érdekében. A kirendeltség további iskolákkal is egyeztetéseket folytat az együttműködés érdekében melynek tartalma a jövőben a katasztrófavédelmi közösségi szolgálatteljesítési lehetőségeivel is kibővül, hiszen a felmérések szerint a tanuló ifjúság nagy érdeklődést tanúsít a katasztrófavédelem által biztosított lehetőség iránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.