Közélet

Szerb-magyar személy- és vagyonvédelmi közös megállapodás

Szerb-magyar személy- és vagyonvédelmi közös megállapodás

2012. június 20., szerda
Szerb-magyar személy- és vagyonvédelmi közös megállapodás

A bankbiztonság, a biztosítási csalások, az áruházi lopások és az oktatás témakörében hallgatnak meg előadásokat a határ két oldalán dolgozó személy- és vagyonvédelmi szakemberek azon a két apos értekezleten, amelyet Aktuális Biztonság címmel rendeznek június 21-én és 22-én, Szegeden. Az eseményen a két szakmai kamara együttműködési megállapodást köt egymással.

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter azért szervezte meg a tanácskozást, mert a szakemberek úgy látják: a magánszemélyek, intézmények és vállalkozások biztonsági kockázatai a határ menti térségben nagyok ugyan, de csökkenthetők, ha megteremtik a rendszeres egyeztetés és tapasztalatcsere kereteit. Ennek jegyében írják alá ünnepélyesen azt az együttműködési megállapodást, amely lehetőséget teremt a szerb és magyar szakirányú kamara közös fellépésére a személy és vagyonvédelem civil lakosságot és intézményi szférát érintő kérdéseiben. Az őrzés-védelem az élet számos területén jelen van, az áruházakban, a bankokban, rendezvényeken. A magán- és a közvagyon védelmében egyre több szervezet végez munkát. Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter a személy- és vagyonvédelemben az egységes, minőségi szolgáltatási színvonal megteremtését tűzte ki célul. Ezért kiemelt jelentőséget tulajdonít a konferencia a szervezetek összehangolt munkájának, valamint az oktatásnak, a munkatársak magas szintű felkészítésnek. Ezt az együttműködést szeretnék kiterjeszteni a határon túlra is. A tanácskozás a hazai és a szerb gyakorlat összevetésére helyezi a hangsúlyt, mert az Európai Unió a személy- és vagyonvédelem területén még nem alkotott közösségi szabályozást, az jelenleg még tagállami, nemzeti szinten jelenik meg. Ezért is egyedülálló az együttműködési megállapodás létrejötte, amelyet magyar részről

Német Ferenc

, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke és

Dorde Vucinic

a SECURITAS elnöke, a szerb kamara szakirányú vezetője ír alá csütörtökön. A konferenciát június 21-én és június 22-én rendezik Szegeden, a Forrás Hotelben. A rendezvény csütörtökön 9.30 perckor kezdődik, az együttműködési megállapodás aláírását 10.40-re tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.