Közélet

„Beszélünk magyarul” - matricák Szlovákiában

„Beszélünk magyarul” - matricák Szlovákiában

2012. április 6., péntek
„Beszélünk magyarul” - matricák Szlovákiában

"Beszélünk magyarul" felirattal ellátott matricák és nyelvhasználati útmutatók szétosztását kezdte meg pénteken Szlovákiában az Anyanyelvünkért Polgári Társulás.

A 17 ezer matricát és nyelvhasználati útmutatót olyan szlovákiai vállalkozók között osztják szét, akik üzleteikben biztosítják ügyfeleik számára a magyar nyelv használatát. A magyar nyelv használatának lehetőségéről tájékoztató segédanyagokat - "Az ügyfél nyelvén" nevet viselő kampány keretében - ingyen kaphatják meg az érdeklődők. A civil szervezet ily módon azt szeretné elérni, hogy a dél-szlovákiai vállalkozások jól látható helyen hozzák ügyfeleik tudomására: náluk adottak a magyar nyelv használatának feltételei. A nyelvhasználati kampány - amelyet még február végén hirdetett meg az Anyanyelvünkért Polgári Társulás - célja, hogy ösztönözze az ország déli régióinak vállalkozóit arra: fordítsanak nagyobb figyelmet ügyfeleik anyanyelvére. A nyelvhasználati kampány elsősorban a kétnyelvűség vizuális megjelenítésére összpontosít. A gyakorlatban ez azt célozza, hogy az ügyfelek által olvasható feliratok - boltokban, vendéglőkben- jelenjenek meg két nyelven. A "Beszélünk magyarul” feliratú matricákat, a szintén magyar nyelvű figyelmeztető táblákat, a veszélyhelyzetre felhívó piktogramos matricacsomagokat és a vállalkozók számára készült nyelvhasználati útmutatókat a Csemadok, a Szövetség a Közös Célokért kijelölt irodáiban és a somorjai Fórum Intézetben - országszerte összesen több mint 20 helyen - vehetik át az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.