Romsics Ignác: Nem ugyanaz nekünk Erdély, mint a németeknek Elzász-Lotaringia

2017. február 13., hétfő · 6 hozzászólás

romsics_ignac02_gs

A történésszel, az SZTE volt oktatójával a trianoni traumáról, az 1920-as és az 1947-es békeszerződések különbségeiről beszélgettünk. A magyar és az európai kisebbségek sorsa mellett az MTA akadémikusa arról is szót ejtett, hogy miként tartja lehetségesnek a határon túli nemzetrészek problémáinak megoldását. Tovább »

Tenisz: bravúros magyar továbbjutás a Davis Kupában

2017. február 5., vasárnap · Hozzászólok

tenisz_gellert10_gs

Fucsovics Márton négyszettes csatában, bravúrral legyőzte Martin Klizant a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajló párharc vasárnapi első egyes mérkőzésén Pozsonyban, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek Tovább »

Fico: Javulni fognak az amerikai-európai kapcsolatok Trump elnöksége alatt

2017. január 29., vasárnap · Hozzászólok

Pozitív irányba fogja befolyásolni Donald Trump elnöksége az Egyesült Államok és az Európai Unió kapcsolatát – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök a TA3 pozsonyi hírtelevízió egyik vitaműsorában feltett kérdésre válaszolva vasárnap. Tovább »

A visegrádi együttműködés negyedszázados jubileumát ünnepli

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

Orbán Viktor

Erős, választóvonalak nélküli Európáért emeltek szót a visegrádi négyek abban a február 15-én, Prágában kiadott közös nyilatkozatban, amellyel a csoport megalakulásának 25. évfordulójáról emlékeztek meg. Tovább »

Az Európai Unió és a közép-európai térség megerősítéséről egyeztettek a V4 házelnökei

2016. december 4., vasárnap · Hozzászólok

Az Európai Unió (EU) és a közép-európai térség megerősítéséről egyeztettek a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – V4) parlamenti elnökei azon a munkamegbeszélésen, melyet a hétvégén a délkelet-lengyelországi Przemyslben megtartottak. Tovább »

Szlovákia rövidesen betöltheti az űrt Magyarország és Lengyelország között

2016. november 1., kedd · Hozzászólok

Nagy a valószínűsége annak, hogy a Magyarországon és Lengyelországban hatalmon lévő nacionalista, populista, konzervatív politikai irányvonal rövidesen Szlovákiában is hatalomra kerül – vélekedik a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap keddi jegyzetében. Tovább »

Következő oldal »