Közélet

Pick Söröző és Étterem – hagyomány és megújulás + FOTÓK

Pick Söröző és Étterem – hagyomány és megújulás + FOTÓK

2012. január 25., szerda
Pick Söröző és Étterem – hagyomány és megújulás + FOTÓK

Újít és tradíciókat ápol a Pick Söröző és Étterem vezetése

A törzsvendégek kedvenc ételeiket továbbra is megtalálhatják a Pick Söröző és Étterem immár újságszerű étlapján, de az új üzemeltető több újdonságot is bevezetett. Nemzetiségi hetet hirdet minden hónapban, februárban egy héten keresztül lengyel szakács készíti majd nemzetének tradicionális étkeit.

Tavaly novemberben vette ár a

Pick Söröző és Étterem

üzemeltetését a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft.

Popovits Richárd

szerint az egyik érdekessége a 2000 előtt kizárólag Pick bérlettel látogatható épületnek, hogy egy ajtónyitással jut a vendég a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumba, valamint az étterembe. Különleges a Pick szoba is, amelyet a szalámigyárat alaptó

Pick Márk

fiának,

Pick Jenőnek

a hagyatékából származó tálalószekrény ékesít. Ebben a hangulatos teremben családi rendezvényeket éppúgy lehet tartani, mint céges konzultációkat. Természetesen bárki megtekintheti ezt a különleges helyiséget, bár bizonyára sokan nem is tudnak létezéséről, hiszen a földszinten ebédelők vagy vacsorázók nem látják az emeleti termet.

Míg az épülete belépve balra a Pick Söröző és Étterem található, jobbra a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, amire az étterem étlapja is utal. Egy évtizede nyitott meg a múzeum, eddig mintegy tízezer látogatót fogadtak. A földszinti részen a Pick szalámi gyártásának több mint 140 évét követhetik végig a látogatók, míg az emeleten a szegedi paprika történetének fontos állomásai ismerhetőek meg dokumentumokkal, fotókkal és tárgyi eszközökkel illusztrálva. A színes kiállítási anyagot keddtől szombatig 15-től 18 óráig lehet megtekinteni. Csoportokat előzetes bejelentkezés esetén a nyitvatartási időn kívül is fogadnak.

„Próbálunk mindenfajta vendéglátás felé nyitni, kitelepülünk az egyetemre, vagy akár vidékre is megyünk igény szerint. Ezen kívül nagy hangsúlyt helyezünk bálokra és a lakodalmakra. Az ifjú pároknak új menüsorokkal is kedveskedünk” – mondta el Popovits Richárd. A házasulandóknak egy további, különleges ajánlata is van a Pick Söröző és Étteremnek, a cég állja a menyasszonyi ruha árát, amennyiben a pár februárban szerződést köt velük lakodalmuk megrendezésére. „Ezzel akár százötvenezer forintot is spórolhatnak, mi ezzel járulunk hozzá az új, közös életük indulásához” – hangsúlyozta. Étlapjuk újságformát öltött, sajátossága továbbá, hogy a vendég akár el is viheti magával, s amennyiben az aktuális hónapban visszaviszi, akkor 10% kedvezményt kap az aktuális étlap árából. „Ez az újításunk olyannyira bevált, hogy újakat kellett készíttetnünk, elfogytak ugyanis az étlapjaink” – magyarázta. Március végéig egy további akció is várja a vendégeket. Ha olyan ételt választanak, ami mellett egy kupa embléma látható, akkor az első italt – ami lehet a ház bora, sör vagy épp üdítő – mindössze egy forintért vásárolhatják meg az étel mellé az étterem vendégei. Étlapbetéteket is fognak készíteni, február végén például lengyel hetet tartanak a Pick Sörözőben, a nemzetiségi ételeket pedig egy lengyel szakács fogja sütni-főzni. „Ebből hagyományt szeretnének teremteni, terveink szerint minden hónapban más-más nemzet étkeit ízlelhetik meg a vendégek. Akik regisztrálnak honlapunkon, mindig időben értesülni fognak arról, hogy az adott hónapban milyen nemzet ételsorait lehet végigkóstolni” – részletezte Popovits Richárd. Ezeket az étkeket a hozzávalók beszerzési ára körüli összegért fogják ajánlani, hiszen az a céljuk, hogy a szegediek és az idelátogatók olyan ízeket is megismerhessenek, amit korábban helyben nem tudtak megkóstolni sehol.

Természetesen a törzsvendégek kedvenceit is megtartották az ételek sorában. Közöttük felmérést végeztek, így a négyszemélyes Pick sültes tál továbbra is megtalálható a kínálatban, ráadásul tavalyi áron. Az étterem igyekszik a hagyományokhoz is visszatérni, friss fűszernövényeket, például rozmaringot vagy lestyánt használnak a szakácsok, vagyis lehetőség szerint nem szárított fűszerekkel ízesítik az étkeket. „Az aktuális étlapon a szárnyastól kezdve, a halételeken, a borjún át egészen a marhahúsig minden megtalálható, összesen százhatféle főételt készítenek szakácsaink, akiknek tudását jól ismerik azok, akik korábban is betértek ide. Az étteremben más ismerős arcokkal is találkozhatnak vendégeink, hiszen a felszolgáló kollégáink is itt dolgoznak évek óta” – tette hozzá. Egy jelentős technikai fejlesztésről is beszámolt Popovits Richárd. Mint megtudtuk, azért, hogy még komfortosabbá tegyék a Pick Sörözőt, ózonizátort is vásároltak. Ez a speciális berendezés az ételek illatát is kiszűri a levegőből, így a vendégek ruhája sem veszi be azt. A jövőbeni terveikkel kapcsolatban elmondta, teraszt szeretnének az étteremhez, melynek terveit már elkészítették, hamarosan beadják kérelmüket. Kedvező elbírálás esetén májusban nyithatna a harmincfős befogadóképességű terasz. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.