Közélet

Kosik: Érthetetlen csúszásban a közvilágítás fejlesztése + VIDEÓ

Kosik: Érthetetlen csúszásban a közvilágítás fejlesztése + VIDEÓ

2011. november 10., csütörtök
Kosik: Érthetetlen csúszásban a közvilágítás fejlesztése + VIDEÓ

Több mint 50 millió forintot fordít a közvilágítás fejlesztésére idén a szegedi önkormányzat. Ám mindezt hiába teszi, ha a döntések ellenére sem indulnak meg a kivitelezési munkálatok - kifogásolja Kosik Dénes (Fidesz-KDNP).

Az 5. számú választókörzet (Kiskundorozsma) egyéni képviselője a Telin TV Szeged Ma című hírműsorának szerda adásában elmondta: a fejlesztések előkészítése időben megkezdődött. A városüzemeltetési bizottságok két lépcsőben (májusban, illetve augusztusban) számos utca, közterület közvilágításának fejlesztéséről határozott (ezek között tucatnyi dorozsmai is szerepelt.) A munkálatoknak a testület 2-4 hónapos határidőt szabott, azonban a kivitelezések sajnos a mai napig nem kezdődtek meg. Teljességgel érthető az érintett lakosok elégedetlensége

Kosik Dénes

szerint, akit naponta keresnek meg a panaszosok. A képviselő kifejtette: a labda a Démász térfelén pattog, melynek hozzáállását már csak azért sem érti, hiszen az első ütemben csak olyan helyekre kellene lámpatesteket felszerelni, ahol már állnak oszlopok, s az üzembe helyezés mindenképpen az áramszolgáltató bevételét növelné. A politikust a cég illetékese nemrég úgy tájékoztatta, nem történt még meg a lámpatestek beszerzése. Kosik Dénes mielőbbi lépéseket sürget a világítás szempontjából elhanyagolt utcák ügyében. Hozzátette: a városházának is akad még tennivalója ebben a kérdésben, hiszen az évi ötvenmilliós keretből több mint tízmillió forint továbbra is rendelkezésre áll, arról még nem tudott dönteni a városüzemeltetési bizottság.

(A témára természetesen visszatérünk.)

Az alábbi videón megtekinthetik a Telin TV Kosik Dénessel készített beszélgetését.

(A SZEGEDma című hírműsort pedig minden hétköznap 18 órától láthatják; ismétlés 20, illetve 22 órakor.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.