Közélet

Kitüntetések a Szegedi Tudományegyetem Napján

Kitüntetések a Szegedi Tudományegyetem Napján

2011. november 9., szerda
Kitüntetések a Szegedi Tudományegyetem Napján

Több évfordulót is ünnepel a Szegedi Tudományegyetem november 11-én. A jeles eseményen kitüntetéseket és elismeréseket adnak át az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

Számos kitüntető címet és elismerést adnak át a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából. Az SZTE szenátusának ünnepi ülése 2011. november 11-én (pénteken) 11 órakor kezdődik az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Köszöntőt mond Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, és várhatóan bejelenti, hogy – az egyetem szenátusa döntésének értelmében – Klebelsberg Kunóról nevezik el a szegedi Egyetemi Könyvtárat. A rendezvény napján 10 órától a rektor tanítási szünetet rendelt el. November 11. többszörös ünnepe a szegedi universitasnak. E napon kezdődött meg 1872-ben a tanítás a jogelődnek tekintett Báthory-féle kolozsvári egyetemen, 1940-ben ekkor tartották a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitóját, továbbá 2002 óta ilyenkor ünneplik az integrációval megszülető Szegedi Tudományegyetem napját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.