Közélet

Üzemlátogatásra mehetnek majd a magyar kisiskolások

Üzemlátogatásra mehetnek majd a magyar kisiskolások

2011. szeptember 6., kedd
Üzemlátogatásra mehetnek majd a magyar kisiskolások

Iroda- és üzemlátogatásokat írna elő az általános iskola ötödik vagy hatodik évfolyamától az oktatási tárca a diákoknak, hogy a középiskola-választás idejére tapasztalatokat szerezzenek a munka világáról - írta keddi számában a Magyar Hírlap.

Az oktatási államtitkárság a lappal azt közölte: "fontos, hogy az általános iskolát befejező tanulók a pályaválasztás - esetükben a középiskola-választás - időpontjáig kellő információval és ismerettel rendelkezzenek a továbbtanulási lehetőségekről, a munka világáról és saját képességeikről. Mindez egy jól átgondolt, a különböző korosztályok sajátosságainak megfelelő, tudatos formában valósítható meg." Mint elmondták, a program már az ötödik, hatodik osztályban elkezdődne, gyár- és irodalátogatások, élménybeszámolók, illetve erdei iskolák formájában. A lap által megkérdezett szakszervezetek szerint "nem járt még gyerekek között", aki ezt ilyen fiatal korban elkezdené.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.