Közélet

Számítógépeket osztottak szerb településeken

Számítógépeket osztottak szerb településeken

2011. szeptember 8., csütörtök
Számítógépeket osztottak szerb településeken

Szabadka és Szeged melletti 20 település könyvtárában vagy művelődési házában hoz létre információs pontot a „Megújuló művészetek és kézművesség” program (WARC). Ennek fényében több magyar településnek adományoznak számítógépeket, segítve a lakosság és az intézmények munkáját.

A

WARC

(Welcome to Arts and Crafts) „Megújuló művészetek és kézművesség” program célja a kihaló félben lévő szakmák, népi tevékenységek népszerűsítése. Szerbiában a program Bajmok, Djurdjn, Donj, Tavankut, Stari Zednik, Novi Zednik, Horgos, Cantavir, Visnjevac, Bikovo településeken, Magyarországon Algyő, Újszentiván, Domaszék, Üllés, Deszk, Apátfalva, Kübekháza, Szatymaz, Röszke, Dóc településeken van jelen. A programot a szabadkai FOKUS, és a szegedi MÁTRIX alapítványok az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósítják meg. A héten a WARC program révén az alapítványok kiosztották a szerbiai partner települések intézményei számára a munkát és a lakosság boldogulását segítő számítógépeket. Az elkövetkező hetekben kerül sor a magyar településeken a gépek kiosztására. 2010-2011 években a lakosságot segítő WARC projekt többek között fejlesztő táborokat, karrier tanácsadásokat, településeken kiállításokat, népi hagyományt népszerűsítő road-show-kat, KiMitTud?!-ot is szervezett. A projekt háromnyelvű weboldala a www.warc.eu, ahol az érdeklődők bővebb információkat szerezhetnek a szervezetek munkájáról, és a programról is. A FOKUS és a MÁTRIX 2012-ben újult erővel indítja a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program kerete által támogatott WARC2 projektet, melynek célja az első programhoz hasonlóan a társadalom, a fiatalság segítése, a tehetségek fejlesztése, a karrier tanácsadás, az életvezetés. Rohanó világunkban a szerbiai FOKUS, és a magyar MÁTRIX alapítványok munkája fontos, és támogatásra érdemes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.