A cirok a gyökeréből fakad

2017. július 10., hétfő · 2 hozzászólás

megyei_ertekeink_morahalom03_gs

Ha gyökereket nem tápláljuk, elhervad a virág is. Ahogy az elvetett magot a földbe, úgy kell ápolni a helyi értékeket, a régi kézműves és hagyományőrző mesterségeket is. Erre hívták fel a figyelmet a Csongrád Megyei Értékek napján is. Tovább »

Fonott kalács készült Ópusztaszeren húsvét alkalmából + FOTÓK

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

opusztaszer_kiallitas_husvet41_gs

Húsvét mindkét napján kézműves programokkal, népszokások felelevenítésével várják a látogatókat a parkban. Új kiállítás is nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén, a makói hagyma világával ismerkedhetünk meg. Tovább »

Szeri Húsvét a hagyományőrzés jegyében

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

160328husvet_onte389

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren. Az emlékpark a Szeri Húsvétra készülve idén is színes programokkal várja a családokat, lesz tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, ételszentelés, és természetesen muzsikaszó és néptánc is. Tovább »

“Olyan fiatalok voltak, mint ti” – A szabadságharc hőseire emlékeztek a szegedi Fodor-kollégiumban + FOTÓK

2017. március 10., péntek · 3 hozzászólás

fodor_kollegium_marcius_15_021gs

Különleges, egyedi, interaktív rendezvénnyel, hagyományőrzők közreműködésével idézték fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. Tovább »

Szeged-Alsótanya-vidéki felvonulással nyit a IV. Rózsa Sándor Fesztivál

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

rozs-FESZTIVAL_MJ-027

Negyedízben invitálják egy hamisítatlan betyáros hétvégére az érdeklődőket, az idei Rózsa Sándor Fesztiválba már az egész Szeged-Alsótanya területét bekapcsolják. A zászlós lovas felvonulás mellett hagyományőrző bemutatók, pálinka áldás és koncertek is várják a vendégeket Ásotthalmon. Tovább »

Harmincöt éves szögedi papucsokat árvereztek el

2015. november 26., csütörtök · 2 hozzászólás

szuret_iparos_nap_mj-037A szegedi papucs és a Kiss Ernő utcai bemutató műhely megmentéséért indított aukción 35 éves Rátkai-féle papucsokra lehetett licitálni. A kissé ütött-kopott lábbelik egy része külföldre utazik, míg más páratlan párosok gyermekkori emlékek felett őrködnek majd a lakás kitüntetett helyén.
Tovább »

Lezsák: a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti a kormányzati törekvést

2015. március 21., szombat · Hozzászólok

A Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti azt a kormányzati törekvést, amelyet a Kincsem Nemzeti Lovasprogram fogalmaz meg – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken, a szövetség alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Tizenkettedik évfordulójukat ünnepelték a szegedi városvédők + FOTÓK

2015. január 31., szombat · 2 hozzászólás

varosvedo_egyesulet06kf

Sikerek és kudarcok is bőséggel kísérték a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elmúlt bő évtizedét. A városvédők a Korona Hotelban ünnepelték 12. évfordulójukat. Tovább »

Következő oldal »