Közélet

Felfüggesztik a feltárásokat az M43-as mentén

Felfüggesztik a feltárásokat az M43-as mentén

2011. szeptember 6., kedd
Felfüggesztik a feltárásokat az M43-as mentén

Ideiglenesen felfüggesztette az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti nyomvonalán folyó régészeti ásatást a Móra Ferenc Múzeum.

Erre a lépésre azért kényszerült a közgyűjtemény, mert a múzeummal szerződéses kapcsolatban álló Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK) még az áprilisi régészeti munkák ellenértékét sem fizette ki. A Csongrád megyei múzeum tovább már nem tudja megelőlegezni a feltárás költségeit. A felfüggesztés azért is fájdalmas, mert a nyár folyamán minden korábbinál intenzívebben haladt a munka, a régészeken nem múlhatott volna a határidőre történő befejezés. A Móra Ferenc Múzeum azonnal dönt az ásatás folytatásáról, amennyiben a közgyűjtemény számlájára megérkezik a már régen elvégzett munkák ellenértéke és garancia mutatkozik a jövendőbeli pontos kifizetésekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.