Közélet

Botka: csak a központosítás szándéka látszik

Botka: csak a központosítás szándéka látszik

2011. szeptember 20., kedd
Botka: csak a központosítás szándéka látszik

Az MSZP szerint a kormánynak egyetlen célja van az önkormányzati reformmal: a központosítás. Botka László szegedi polgármester ezt azután mondta újságíróknak, hogy a szocialista frakció szakpolitikusai Pintér Sándorral tárgyaltak a készülő önkormányzati törvényről.

Az MSZP-s politikus budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, örömmel fogadták a belügyminiszter meghívását, mert az elmúlt hetekben ellentmondásos nyilatkozatok hangzottak el az önkormányzati rendszer átalakításáról, de némileg csalódottan távoztak, ugyanis továbbra is úgy látják, hogy kaotikusak a kormány szándékai. "Néhány hónappal ezelőtt még erős megyékről beszéltek, most arról beszélnek, hogy a megyék elveszítik a funkciójukat. Néhány hete arról beszéltek, hogy nem lesznek megyei jogú városok, most azt mondják, hogy megmaradnak" - jegyezte meg. Hozzátette, az önkormányzati reform egyetlen világos célja a központosítás, vagyis az, hogy eddig a helyhatóságok által ellátott feladatokat az állam vegyen át. Botka László ezt úgy értékelte: a helyi közösségeket megfosztják attól, hogy beleszóljanak településük legfontosabb ügyeibe, ami megítélése szerint a közszolgáltatások színvonalának csökkenéséhez vezet. Hangsúlyozta ugyanakkor, a szocialisták továbbra is nyitottak az önkormányzati törvénnyel kapcsolatos egyeztetésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.