Közélet

Fidesz-tisztújítás – szerdáig jelölhet az ötszáz párttag

Fidesz-tisztújítás – szerdáig jelölhet az ötszáz párttag

2011. augusztus 30., kedd
Fidesz-tisztújítás – szerdáig jelölhet az ötszáz párttag

Országszerte tisztújítás előtt áll a Fidesz, így Szegeden is új elnököt, elnökséget választanak a tagok csütörtökön. A párt központi hivatalában érdeklődtünk a tisztújítás menetéről.

A Fidesznél kétévente van tisztújítás. Szegeden 2009 júniusában szavazhatott a helyi szervezet tagsága az elnök személyéről és az elnökség összetételéről. Akkor a párttagok újraválasztották

Gyimesi Lászlót

– aki 2004 végétől 2005 közepéig, majd 2007-től 2009-ig vezette már a szegedi Fideszt. A régi-új elnök kihívója

Balogi Dániel

volt. Az elnökségbe az elnökön kívül még

Hüvös Lászlót, Juhász Gyulát, Kalmár Ferencet, Kohári Nándort, Makrai Lászlót

és

Rózsavölgyi Józsefet

választották. Ahogy arról már beszámoltunk, fideszes forrásaink szerint a jelenlegi elnök kihívója Kohári Nándor lehet majd szeptember 1-jén. „Több mint ötszáz tagot tartanak nyilván a Fidesz országos központi hivatalában, nekik kellett meghívót kapniuk a tisztújításra, s ők voksolhatnak majd” – tájékoztatta portálunkat a párt központi hivatalának sajtóosztálya. Megtudtuk azt is, hogy a nyilvántartottak egynegyedének a szavazata kell ahhoz, hogy érvényes legyen a választás. Az elnöki székért és az elnökségi tagságért indulókra a jelöléseket szerda 16 óráig lehet leadni a Victor Hugo utcai Fidesz-irodában. Az elmúlt időszakokban több elnöki jelölés is érkezett a tisztújításokkor, ám a legtöbben nem kívánták magukat megmérettetni, így általában – ahogy valószínűleg idén is – két fő mérkőzött meg az elnöki székért. Elnökségi tagságért tucatnyi személy szokott indulni, itt az első hat legtöbb szavazatot kapó jelölt jut be az elnök mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.