Közélet

Az adótörvények vitájában lesz döntés a dohánytermékek adószabályairól

Az adótörvények vitájában lesz döntés a dohánytermékek adószabályairól

2011. július 9., szombat
Az adótörvények vitájában lesz döntés a dohánytermékek adószabályairól

Az adótörvények vitájában rendezik majd a dohánytermékek adószabályainak kérdését - erről egyezett meg a Fidesz parlamenti frakciója és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormánypárt szombati tájékoztatása szerint.

"A terület megérett egy átfogó, teljes körű átrendezésre, ennek érdekében számos egyeztetésre van szükség, amelyek már megkezdődtek az NGM és a képviselőcsoport között" - közölte a Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében. Bár a nemzetgazdasági tárca javasolta, mégsem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, miután az Országgyűlés hétfőn az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti indítványának elfogadásával törölte az erre vonatkozó passzusokat a gazdasági tárgyú törvények módosítását célzó kormányzati előterjesztésből. Az LMP csütörtökön azt közölte: az, hogy a Fidesz egy zárószavazás előtti módosító javaslattal "sunyi módon megpuccsolta" a dohánytermékek jövedéki adójának emelését, azt jelenti, a kormányt hidegen hagyja az emberek egészsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.