Közélet

Fidesz-KDNP-s politikusok adták át a városi kitüntetéseket + FOTÓK

Fidesz-KDNP-s politikusok adták át a városi kitüntetéseket + FOTÓK

2011. május 21., szombat
Fidesz-KDNP-s politikusok adták át a városi kitüntetéseket + FOTÓK
Az alpolgármester által vezetett ünnepségen a Fidesz-KDNP-frakció vezetője és négy tanácsnoka nyújtotta át Szeged Napján a legmagasabb városi elismeréseket. A polgármester nem tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt. Szeged díszpolgárává 2011-ben Gyimesi Kálmán operaénekest választották. Az elismert Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője adta át. Gyimesi Kálmán a díj átvételekor elmondta, örül neki, hogy Bohácstól veheti át a díjat, és Isten áldását kérte további tevékenységére. Pro Urbe Díjat kapott Ormos Pál akadémikus, az SZBK Biofizika Intézetének igazgatója, és Lonovics János belgyógyász orvosprofesszor. Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért Emlékéremben részesült Pál József professzor, rektorhelyettes és Varga Endre traumatológus orvosprofesszor (külföldi utazása miatt felesége vette át a díjat). Szegedért Emlékérmet vehetett át Szeged Napján Bagaméry László újságíró, Csapó Géza, többszörös világbajnok kajakos (budapesti tartózkodása miatt személyesen nem volt jelen), Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója, Kővári Árpád sportvezető és Szűcs Péter csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos. A Pro Urbe Díjat Kalmár Ferenc városüzemeltetési tanácsnok adta át, a Szegedért Emlékérmet Póda Jenő gazdasági tanácsnoktól, a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért Emlékérmet Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnoktól vehették át.

Bohács: Kettősség jellemzi Botka magatartását

Megkérdeztük Bohács Zsolt frakcióvezetőt, mit gondol a polgármester távolmaradásáról. "Kicsit kettősnek érezzük polgármester úr magatartását, hiszen míg a díszközgyűlésen kinyújtott kézről és együttműködésről szónokolt, addig a magas városi kitüntetések átadásakor távolmaradásával tüntetett. Abból a szempontból örülünk, hogy tőlünk, Fidesz-KDNP-s politikusoktól vehették a díjakat a kitüntetettek, hogy ez megtisztelő számunkra. Bízom benne, az elismertek számára nem okoz 'lelki traumát', hogy nem a polgármester nyújtotta át nekik a díjat. Ennek ellenére is reméljük, hogy Botka László a következő időszakban valóban az együttműködés érdekében fog dolgozni" - mondta Bohács Zsolt. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a Fidesz-KDNP nem lesz gátja az együttműködésnek, hiszen legfontosabb céljuk Szeged működőképessége azzal együtt, hogy nem mindenben értenek egyet a polgármesterrel. Ha tudják tisztázni a vitás kérdéseket, akkor nem lesz akadálya a sikeres közös munkának. Sok terve és reménye van a Fidesz-KDNP-frakciónak, abban bíznak, hogy a következő hónapok, évek nem a vitákról, politikai csatározásokról fognak szólni a közgyűlésben.

Arany Mihály - Pintér M. Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.