Közélet

Az LMP is megelőzte az MSZP-t Zuglóban

Az LMP is megelőzte az MSZP-t Zuglóban

2011. május 30., hétfő
Az LMP is megelőzte az MSZP-t Zuglóban

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi XIV. kerületi önkormányzati egyéni képviselő-választást; Kovács Balázsra a megjelentek 44,9 százaléka szavazott - közölte Cseke Vanda, az önkormányzat sajtószóvivője az MTI-vel.

Legutóbb április 10-én tartottak időközi választást Zugló egy másik választókerületében, akkor is kormánypárti jelölt győzött. Második helyen az LMP jelöltje,

Várnai László

végzett 24,4 százalékkal, míg a harmadik a szocialista Imre Gergely lett 21,7 százalékkal. Negyedik a Jobbik jelöltje,

Veres Gábor

5 százalékkal, ötödik a Munkáspárt jelöltje,

Hajdu József

1,9 százalékkal, hatodik a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete (ZÉK) jelöltje,

Kiss Jánosné

1,5 százalékkal, míg a hetedik helyen a Szabad Demokraták Szövetsége - Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZDSZ-SZEMA)

Kissné Spira Veronika

végzett 0,7 százalékos támogatottsággal. Ez utóbbi azért meglepetés, mert a korábbi önkormányzati ciklusban Zuglót

Weinek Leonárd

SZDSZ-es (később független) polgármester vezette. A választási részvétel 24 százalékos volt, rendkívüli esemény nem történt.

Kovács Balázs

eddig is a XIV. kerület "külsős" alpolgármestere volt; mostani győzelmével a képviselő-testületben már szavazatával erősítheti az önkormányzat vezetését. Az októberi önkormányzati választáson mind a 15 egyéni választókerületben kormánypárti jelölt nyert. Kompenzációs listáról az MSZP három, míg az LMP, a Jobbik és a ZÉK egy-egy mandátumot szerzett. Zuglót

Papcsák Ferenc

polgármester vezeti, aki az Országgyűlésben is a kormánypárti frakció tagja. A választást azért kellett kiírni, mert

Pusztai Péter

kormánypárti képviselőt a helyi társasházi vagyonkezelő cég vezetőjének nevezték ki, és ez összeférhetetlen a képviselő-testületi szereppel. Az idén eddig öt alkalommal tartottak egyéni önkormányzati képviselő-választást a fővárosban, és mind ötször kormánypárti győzelem született. Az Országos Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Budapest egyetlen kerületében sem írtak ki újabb időközi választást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.