Közélet

Már több mint 9 millió forint gyűlt össze a japán földrengés károsultjainak

Már több mint 9 millió forint gyűlt össze a japán földrengés károsultjainak

2011. március 31., csütörtök
Már több mint 9 millió forint gyűlt össze a japán földrengés károsultjainak

A Japán katasztrófát követően hazánkban elsőként a Magyar Vöröskereszt indított gyűjtést, hogy gyors és hatékony segítséget nyújthasson a földrengés és szökőár károsultjai számára. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet katasztrófa-számlájára eddig 9 millió 202 ezer forint érkezett be, melyet a Japán Vöröskeresztnek továbbít.

Lady Gaga, Sandra Bullock, Katy Perry

– néhány elismert név a nemzetközi sztár világból, akik úgy döntöttek, hogy a Vöröskereszt segítségével juttatják el adományukat a japán földrengés és szökőár károsultjai számára. Korábban a hazai vörösiszap-katasztrófa hírére is nemzetközi összefogás alakult ki.

Brad Pitt

és

Angelina Joli

, akkor a Magyar Vöröskeresztnek adományozott jelentős összeget, hogy támogassa a kárterületen folytatott humanitárius segélyműveletét. “…fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak.”- nyilatkozta Brad Pitt.” Hazánkban elsőként a Magyar Vöröskereszt hirdetett gyűjtést, hogy gyors és hatékony segítséget nyújthasson az ázsiai szigetország károsultjai számra. A humanitárius szervezet számlaszámán már több mint 9 millió forint folyt be a hazai adományozók jóvoltából. A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja az adományokat Szerdán jelentkeztek azok a magyar szakon tanuló japán diákok is, akik a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak több mint 700 ezer forintot gyűjtöttek. Levelükben köszönetüket fejezték ki a magyaroknak, hogy csatlakoztak a Magyar Vöröskereszt gyűjtőakciójához. „Amikor a nagy földrengés történt, sok magyar barátom írt nekem, hogy jól vagyok-e. Sőt azon lepődtem meg, hogy nem csak az ismerőseim kérdezgettek, hanem az ismeretlen emberek is írtak nekem. Ők ismertek minket a hír miatt, amiben a pénzt gyűjtöttünk a vörösiszap-katasztrófára. Akkor éreztem, hogy biztos itt van a barátság Magyarország és Japán között

<…>

A mostani a Magyar Vöröskereszt akciója is nagyon megható nekünk. Reméljük, sokan segítenek ennek akciónak, és eztán is folytatódik a mi Japán és Magyarország közötti barátságunk.” –

írta a magyarul tanuló Jamanoi Akane

Oszakából. Az ELTE japán szakos magyar hallgatói perselyeket kértek a Magyar Vöröskereszttől, hogy így kezdeményezzenek gyűjtést a Japánban bajbajutottak számára. Az összegyűlt adományt a Magyar Vöröskereszt japán testvérszervezetének továbbítja.

Belföldi átutalás esetén:

K&H Bank 10405004-00026548-00000009 (A közlemény rovatban mindenképpen fel kell tüntetni: ”JAPÁN”)

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén:

IBAN: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009 SWIFT kód: OKHBHUHB (A közlemény rovatban mindenképpen fel kell tüntetni: ”JAPÁN”)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.