Közélet

Egységes európai rendőrképzésre van szükség

Egységes európai rendőrképzésre van szükség

2011. március 11., péntek
Egységes európai rendőrképzésre van szükség

A szervezett bűnözés elleni küzdelem Magyarország európai uniós soros elnökségének egyik fő prioritása, de a hatékony munkához egységes európai rendvédelemi képzés és együttműködés szükséges – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) vezető testületének ülésén Budapesten.

A Néprajzi Múzeumban tartott kétnapos tanácskozás megnyitóján Pintér Sándor azt mondta: a rendvédelem területén akkor érhetünk el sikereket, ha a rendőrök képzése egy egységes európai rendszer alapján történik, és ez nemcsak az együttgondolkodást, hanem az egységes intézkedés alapjait is segíti. A belügyminiszter megjegyezte: az elmúlt egy évtizedben, a CEPOL rendszerének köszönhetően több ezer rendőr vett részt a képzésben, ezért Magyarország az EU-elnöksége alatt is aktív partnerségre vállalkozik, hogy az Európai Rendőrakadémia fejlődjön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.