Közélet

Fokozott ellenőrzés a biztonságos téli közlekedésért Szegeden

Fokozott ellenőrzés a biztonságos téli közlekedésért Szegeden

2010. december 9., csütörtök
Fokozott ellenőrzés a biztonságos téli közlekedésért Szegeden

Közelednek az ünnepek, ezért Szeged városában az amúgy is sűrű forgalom mellett még több gyalogosra, kerékpárosra és gépjárműre lehet majd az utakon számítani. Sajnos az ünnepi hangulat mellé ilyenkor szokásos rohanás és türelmetlenség is társul, melyből könnyen közlekedési baleset alakulhat ki. A biztonságos téli közlekedésnek azonban fontos előfeltételei is vannak, a közlekedők ilyenkor megváltozott látási viszonyokra, korai sötétedésre, csúszós utakra számíthatnak. Erre az időszakra mindenkinek - gyalogosnak, kerékpárosnak, járművezetőnek - fel kell készülnie - tájékoztatta portálunkat a Szegedi Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Tekintettel a fentiekre, valamint arra, hogy Szeged város illetékességi területén a 2010. évben mind a halálos, mind a személyi sérüléssel járó és az anyagi káros balesetek száma is emelkedett, baleset-megelőzési célzattal 2010. december 10-én 7 órától a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a város több pontján közlekedésbiztonsági tárgyú „fokozott ellenőrzést” fog végrehajtani. Az „akció” során elsődlegesen a biztonsági öv, gyermekülés, ülésmagasító, téli gumi használata, állapota, valamint a világító-, és jelző berendezések megléte, működőképessége (kerékpárosok esetében is!), segédmotoros, illetve motorkerékpárok esetében a bukósisak rendeltetésszerű használata, továbbá a gépjárművezetés közben a mobiltelefon használata fog kiemelten ellenőrzésre kerülni. E mellett külön figyelemmel leszünk a gyalogosok szabályos közlekedésére is. Az ellenőrzés alkalmával különböző, a láthatóságot elősegítő eszközöket – mellények, villogók – valamint jégkaparókat, keréknyomás mérőket adunk a szabályosan, biztonságosan közlekedők részére „jutalomként”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.