Közélet

Benyújtották a válságadó-törvényjavaslatot

Benyújtották a válságadó-törvényjavaslatot

2010. október 16., szombat
Benyújtották a válságadó-törvényjavaslatot

Benyújtotta a válságadó-törvényjavaslatot a Fidesz – tudta meg a Hír Televízió. Az önálló képviselői indítványt Rogán Antal és Lázár János jegyzi.

Éjszakába nyúlóan ülésezett pénteken a kormány, a miniszterek a rendkívüli ülésen negyvennél több témában hoznak döntéseket. A rendkívüli ülésen döntöttek a válságadó részleteiről is. Az erről szóló törvényjavaslatot önálló képviselői indítványként nyújtották be még az éjszaka a parlamentnek. Az előterjesztés szerint a legmagasabb adót a távközlési cégeknek kell fizetniük: a közteher sávosan nő, az adóalapjuk 5 milliárd forintot meghaladó része után azonban 6,5 százalékos a kulcs. A bolti kiskereskedelmi tevékenységet végző cégekhez hasonlóan 500 millió forintos árbevételig mentesülnek a különadó alól. A nagy kereskedelmi láncoknál 2,5 százalék a legmagasabb adókulcs. Az energiaellátó cégek esetén az adóalap 1,05 százaléka az adó mértéke. Az országgyűlés már hétfőn elfogadhatja a javaslatot, a Fidesz-frakció ugyanis házszabálytól való eltérést és sürgős tárgyalást kért.

További részletek az mno.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.