Közélet

„Szégyenfal” – Lázár vállalja a tévés vitát is

„Szégyenfal” – Lázár vállalja a tévés vitát is

2010. július 21., szerda
„Szégyenfal” – Lázár vállalja a tévés vitát is

„Ahogyan azt már korábbi közleményemben, illetve levelemben jeleztem Önnek, örömmel vállalom a vitát, akár az ATV felajánlásával is élve – bár a téma keltette sajtóérdeklődést ismerve, a közszolgálati televízió valamelyik műsorát szerencsésebbnek tartanám” - reagált Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester (Fidesz) Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő keddi felkérésére a „szégyenfallal” kapcsolatos televíziós vitára.

„Ön nyílt levelében azt írja, hogy a szegénység elleni küzdelem világnézeti kérdéseiben kíván velem véleményt ütköztetni, ezzel szemben én úgy gondolom, hogy az elméleti síkra terelt vitáktól fontosabb a jelenlegi, súlyos problémáknak gyors és szakszerű kezelése. Ön nyílt levelében azt írja, hogy előbb vitatkozna, aztán tájékozódna a hódmezővásárhelyi helyzetről, ezzel szemben én azt javaslom Önnek, hogy előbb látogasson el városunka majd azt követően vitatkozzunk a nyilvánosság előtt. Hiszem, hogy Tőlünk, felelős politikusoktól a magyar emberek azt várják, hogy gondjaikra, problémáikra gyors és szakszerű megoldásokat keressünk, amely intézkedések meghozatala, gondos és szakszerű előkészítést követően – ahogyan ez Hódmezővásárhelyen minden esetben történik – előbbre való, mint a bölcseleti viták. Tehát továbbra is Hódmezővásárhelyre várom a Képviselő Urat, hogy - a logikai sorrendre gondosan ügyelve - először személyesen vizsgálhassa meg a szegénység elleni küzdelem általunk alkalmazott módszereit, majd ezt követően a televízió kamerái előtt vitathassuk meg azokat” - írja Lázár. Mint ismeretes, Hódmezővásárhely önkormányzata korábban olyan listát hozott nyilvánosságra a honlapján, amelyen feltüntette azoknak az adatait, akik visszaéltek a város által nyújtott támogatásokkal. Lázár János, a város fideszes polgármestere később kijelentette, nem távolítják el a listát. A polgármester lépését a Lehet Más a Politika is bírálta,

Scheiring Gábor

, LMP-s országgyűlési képviselő nyílt levélben invitálta vitára a politikust, amelyet Lázár el is fogadott, és Hódmezővásárhelyre hívta a politikust. Közben a város honlapján a

Hódmezővásárhely nyilvánosságra hozta azon 150 polgár nevét

, akik a város támogatást kérték, és nem csupán éltek a közcélú foglalkoztatásban számukra felajánlott munkalehetőséggel, de tartósan kimagasló teljesítményükkel, pontos, megbízható munkájukkal, aktív, kezdeményező hozzáállásukkal eredményes és példaértékű együttműködést valósítottak meg. (OTS-SZEGEDma.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.