Közélet

Hamarosan indul a Kárpátalja Expressz

Hamarosan indul a Kárpátalja Expressz

2010. március 10., szerda
Hamarosan indul a Kárpátalja Expressz

Közös feladatnak és felelősségnek nevezte a magyar–ukrán határ menti térség gazdasági, agráripari és turisztikai fejlesztését Molnár Béla. A magyar Országgyűlés képviselője ezt az ungvári főkonzulátuson annak apropóján tartott sajtótájékoztatóján mondta, hogy március 19–20-án Kárpátalja Expressz nosztalgiavonat halad végig Csaptól Nevetlenfaluig, érintve Beregszászt és Nagyszőlőst - adja hírül a karpatinfo.net hírportál.

A parlamenti képviselő által precedens értékűnek nevezett kezdeményezés kapcsán a szervezők kifejtették, az utazás célja egyebek mellett felhívni a figyelmet a határokon átívelő gazdasági, közlekedési, turisztikai együttműködésre, ezáltal elősegíteni a régióban a munkahelyteremtést. A Kárpátalja Expressz Budapestről indul, s a már említett kárpátaljai szakaszt elhagyva, Szatmárnémetin és Nagykárolyon át Debrecen érintésével tér vissza a kiinduló állomásra. A kulturális, gasztronómiai és sok más színes programmal díszített utazásról bővebb információ a www.vasutinfo.hu oldalon szerezhető be, a részvételi díj közel huszonkétezer forint. A monarchia magyar vasútvonalát érintő utazásra bárki jelentkezhet, akár külön, csak a kárpátaljai szakaszra is. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, nagyon sok magyarországi település polgármesteri hivatalának, a magyar vasúttársaság vezetőinek, gazdasági és turisztikai szakembereknek keltette már fel az érdeklődését ez a nosztalgiajárat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.