Közélet

Bokros: elég a felelőtlen ígérgetésekből

Bokros: elég a felelőtlen ígérgetésekből

2010. március 1., hétfő
Bokros: elég a felelőtlen ígérgetésekből
Békéscsaba után 5 hetes országjáró körútjának második állomásaként Szegeden is bemutatkozott Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje. Ez idő alatt Bokros minden megyében és nagyobb városban igyekszik legalább egyszer személyesen is megismertetni pártja programját.

A miniszterelnök-jelölt elmondta, az MDF szinte mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet. A pártnak régóta, majd egy hónapja nyilvánosságra került a Munka és Méltóság = Megújuló Magyarország című programja, amely elsősorban a munkahelyteremtésre, a munkára, az egyéni és kollektív társadalmi méltóságra helyezi a hangsúlyt. Teszi ezt azon egyszerű felismerés alapján, hogy kizárólag a komoly, eredményes munka, a piacképes termékek előállítása, az új beruházások és azok révén létrejövő új munkahelyek zálogai annak, hogy megfordítsuk azt a lemaradó irányzatot, amely sajnos a XXI. század első felében Magyarország osztályrészéül jutott. Ez a program abban különbözik az összes többi párt programjától – már amelyiknek egyáltalán van ilyenje –, hogy semmiféle felelőtlen ígérgetést nem tartalmaz. Kizárólag olyan vállalások olvashatók benne, amelyek ha megvalósulnának, segítenének Magyarországnak – szögezte le Bokros.

A hazai politikai pártok jelentős része még ma is úgy gondolja, hogy reformok elutasításával, felelőtlen ígérgetésekkel lehet választásokon eredményt elérni. Az MDF pontosan fordítva. A problémák kendőzetlen feltárása és a kormányzati alternatívák közötti választás az, ami az embereket megnyerheti. Az ország felemelkedése szempontjából ez az egyetlen helyes, járható út, mert más csak csalódást és széthúzást, elégedetlenséget okozna. Pontosan tudjuk, hogy az előző időszak politikai zsákutcája az volt, hogy a pártok felelőtlenül ígérgettek, és nem tudták azt megvalósítani. Reformokra van szüksége az országnak, új munkahelyekre, amelyek a gazdasági növekedés révén egyedüli biztosítékát jelentik majd az ország felemelkedésének — szögezte le Bokros Lajos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.