Közélet

Orbán a „politikai adócsalók gyülekezetéről”

Orbán a „politikai adócsalók gyülekezetéről”

2009. július 11., szombat
Orbán a „politikai adócsalók gyülekezetéről”

Orbán Viktor szerint a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer látszik kiépülni Magyarországon. A Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint „politikai adócsalók gyülekezete”. Újra Kövér László lett a választmányi elnök.

A Fidesz országos választmánya tisztújító gyűlésén elnökének választotta K

övér Lászlót.

Az országos választmány alelnökei

Kupper András, Mátrai Márta, Simicskó István, Szűcs Lajos, Balogh József János, Rácz Róbert, Szakács Imre

és

Kovács Zoltán

lettek.

Orbán Viktor,

a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke beszédében kijelentette: ha ő lesz a miniszterelnök, kormányában sem jobbikos, sem szocialista politikus nem kap majd helyet. A Fidesz „megcélozza a saját program alapján álló önálló kormányzást”, és „mint eddig, ezután sem köt koalíciót a kommunista diktatúra utódpártjával és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal”. Mint Orbán Viktor megfogalmazta, az európai parlamenti választások során nem baleset történt, hanem egy új, úgynevezett centrális politikai rendszer jött létre. Eszerint Magyarországon ma csak egyetlen politikai erő iránt van meg az elegendő bizalom. Az emberek úgy tekintenek a Fideszre, amely meg tudja állítani az ország süllyedését, és képes elindítani a felemelkedés útján. A korábbi miniszterelnök azt mondta, jelenleg az adócsalás egy új formája, a politikai adócsalás figyelhető meg. A kormány nem más, mint politikai adócsalók gyülekezete, akiknek semmi sem szent, „azért, hogy a saját hatalmukat és a saját pénzüket mentsék” – fejtette ki, hozzátéve, ennek hamarosan vége lesz. A Fidesz dolga, hogy világossá tegye, „az a tény, hogy ma az ország vezetői politikai adócsalók”, nem sarkallhatja arra az embereket, hogy maguk is „zárójelbe tegyék a törvényeket”. Forrás:

www.fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.