Illegális bevándorlás

A hétvégén több mint kétezer határsértő ellen kellett fellépni

A hétvégén több mint kétezer határsértő ellen kellett fellépni

2023. október 9., hétfő
A hétvégén több mint kétezer határsértő ellen kellett fellépni

Már szombat éjszakára közel ezer volt azoknak a migránsoknak a száma, akik illegális módon próbált hazánk területére jutni.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 814, szombaton 825, vasárnap 697 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében hat határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - idén az eddigi legtöbb - 5574 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - szeptember 25-től október 1-jéig - a feltartóztatottak száma 4763 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 31 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 29 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás - derült ki a rendőrségi összesítésből - írja az MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.