Illegális bevándorlás

Szegeden embercsempészeket fogtak, megdőlt a heti migránsok idei rekordja

Szegeden embercsempészeket fogtak, megdőlt a heti migránsok idei rekordja

2023. augusztus 21., hétfő
Szegeden embercsempészeket fogtak, megdőlt a heti migránsok idei rekordja

Az elmúlt héten az ország területén - idén az eddigi legtöbb - 3678 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - augusztus 7-től 13-ig - a feltartóztatottak száma 3407 volt, ami akkor magasan megdöntötte az addigi éves rekordot. A rendőrségi összesítés alapján az elmúlt héten 23 elfogott határsértő ellen indult idegenrendészeti eljárás, továbbá 39 embercsempész ellen indítottak büntetőeljárást.

A hét utolsó napján összesen 649 határsértőt tartóztattak fel és 328 főt akadályoztak meg hazánk területére történő illegális belépésben. Utóbbiból az összes eset Csongrád-Csanád vármegye határvonalán történt.

Ásotthalom, Balástya, Mórahalom, Ruzsa, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén fogtak el migránsokat a járőrök, 22esetben összesen 616határsértőt.

Zákányszék közigazgatási területén, az 5432-es számú úton, augusztus 20-án 8 óra 55 perckor egy francia honosságú személygépkocsit és törökállampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben, a sofőrön kívül, 6 fő külföldi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat.

Ásotthalom közigazgatási területén, az 5511-s számú úton, augusztus 20-án 15 óra 40 perckor, a járőrök egy magyar honosságú személyautót és ukrán állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A gépkocsiban 14 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A rendőrök Ásotthalom közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton, augusztus 20-án 16 óra 55 perckor egy német honosságú személygépkocsit, annak román állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A jármű rakterében, a sofőrön kívül, 13 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Ásotthalom közigazgatási területén, augusztus 20-án 21 óra 30 perckor, a járőrök egy román honosságú személygépkocsit és román vezetőjét ellenőrizék. A gépkocsiban utasként 5 fő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök Szeged közigazgatási területén, augusztus 20-án 22 óra 30 perckor egy román honosságú tehergépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét és a sofőr román állampolgárságú segítőjét ellenőrizték. A járműben 19 fő külföldi utazott, akik közül 13 fő bangladesi állampolgárnak, 3 fő pakisztáni állampolgárnak, egy fő indiai állampolgárnak és 2 fő egyiptomi állampolgárnak vallotta magát.

A vármegyén kívül Hajdúszoboszlón és Nagymaroson fogtak el 1-1 román embercsempészt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.