Hírzóna

A sorkatonai szolgálat visszavezetését fontolgatja Szerbia

A sorkatonai szolgálat visszavezetését fontolgatja Szerbia

Az is kiderült, mennyi időre soroznák be a fiatalokat

2024. március 9., szombat
A sorkatonai szolgálat visszavezetését fontolgatja Szerbia

Aleksandar Vučić ma a žarkovói Katonai Műszaki Intézetbe látogatott, ahol a szerb hadiipar kutató-fejlesztő munkatársaival találkozott és megtekintette a szakemberek által tervezett fegyvereket is - számolt be a vajdasági Pannon RTV.

 

Aleksandar Vučić a žarkovói Katonai Műszaki Intézetben tett látogatása során bejelentette, hogy a Szerbiai Katonaság átalakítása is folyamatban van, és minden teljesen meg fog változni.

Vučić arra kérte a szakembereket, hogy gyorsítsák fel a pilóta nélküli légi járművek fejlesztését, és hangsúlyozta, hogy az állam még több pénzt fektet be annak érdekében, hogy több embert alkalmazzanak, hogy az új drónok az év végéig megjelenjenek a Szerbiai Katonaság fegyverarzenáljában. 

A szerb államfő azt is elmondta, hogy fontolgatják a sorkatonai szolgálat bevezetését három hónapra, az önkéntességet vállalók számára pedig hat-kilenc hónapra.

Dolgoznak ezen, sok szabályzatot el kell készíteni, mindent el kell tervezni, és akkor meglátjuk. Aztán ha kikristályosodik, döntést hozunk, kiállunk a nép elé és beszélgetünk erről az emberekkel

- tette hozzá.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.