Hírzóna

Orbán Viktor elmondta, miért van tekintélye Magyarországnak Amerikában

Orbán Viktor elmondta, miért van tekintélye Magyarországnak Amerikában

Az M1-nek adott interjút a kormányfő

2024. március 10., vasárnap
Orbán Viktor elmondta, miért van tekintélye Magyarországnak Amerikában

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor interjút adott az M1-nek az amerikai útjáról, valamint Sulyok Tamás köztársasági elnökről beszélt, amely fél 9-kor került adásba az M1-en.

 

„Most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak” – mondta Orbán Viktor az exkluzív interjújában. A miniszterelnök hozzátette: Sulyok Tamás felkészültsége, szaktudása, tekintélye vitán felül áll.

Sulyok Tamás nézetei ismertek voltak előttünk, egy olyan elnökünk lesz, aki elkötelezetten hívő lélekkel fogja szolgálni a hazáját

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

Trump a béke embere

A kormányfő beszélt a szombaton véget ért amerikai útjáról is. A miniszterelnök szerint ma úgy tekintenek amerikából Magyarországra, mint egy különleges helyre, amely a liberális Európában egy konzervatív sziget. „Nekünk ma azért van nagy tekintélyünk Amerikában, mert mi megcsináltunk olyan dolgokat, amik ők is szeretnének, csak nem megy” – tette hozzá. A miniszterelnök példaként a közbiztonságot említetette, mint mondta Magyarországot azért tisztelik ma az Egyesült Államokban, mert ez Európa legbiztonságosabb országa. 

Mert itt nem a rendőrök ellen beszélnek, mint Amerikában, nem a bűnözőknek, hanem az áldozatoknak a jogairól beszélnek” 

– jegyezte meg, majd kifejtette: Donald Trump elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere, ő ugyanis világossá tette, hogy a célja békét teremteni az orosz-ukrán háborúban, és Magyarország sem szeretne mást, mint a mielőbbi békét. Arra a kérdésre, hogy mi lehet Trump titkos terve a háború befejezésére, Orbán Viktor azt mondta: 

léteznek ilyen tervek, de nincs felhatalmazva arra, hogy ezekről részletesen beszámoljon. 

Orbán Viktor azt mondta, Donald Trump esetében „nincs szó zsákbamacskáról”, hiszen ő már volt elnök, tehát pontosan tudjuk, hogy mi fog történni:

Ő az első négy évében lezárt háborúkat. 

Ő volt hosszú idő után az első olyan elnök, akinek az ideje alatt nem indult háború. Tehát róla tudjuk, az elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere. És most sem rejti véka alá a véleményét, világosan megmondta, hogy az ő célja, hogy békét teremtsen az orosz–ukrán háborúban. Mi sem szeretnénk mást, mint békét, minél hamarabb tűzszünetet. Ennek a lassan végtelenbe nyúló háborúnak minél hamarabbi lezárását. Nem látok más olyan eltökélt, erős embert, aki képes lenne erre, mint Donald Trump” – fogalmazott a miniszterelnök. 

 

 

 

via Mandiner

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.