Hírzóna

Húsvét: A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van

Húsvét: A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van

Pásztor Dániel, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke ünnepi istentiszteleten beszélt a húsvétról.

2024. március 31., vasárnap
Húsvét: A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van

A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van - mondta Pásztor Dániel, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóvelezden.
 

 

A református püspök kifejtette, ez a három oszlop az, hogy "Krisztus meghalt a mi bűneinkért", feltámadt és él, valóságos személyiség. Hozzátette, 

a keresztény hit olyan, mint egy "híd a menny és a föld között". 

Ha annak három tartóoszlopa közül bármelyik is hiányzik, vagy bármelyikkel probléma van, akkor a híd "használhatatlan és semmit sem ér" - fűzte hozzá. Hangoztatta: csak így együtt a három adja meg a hidat, és tartja meg az emberek hitét.

"Krisztus meghalt a mi bűneinkért, feltámadott a mi megigazolásunkért, és azt ígérte és ígéri: íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig" 

- mondta Pásztor Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.