Hírzóna

Ezentúl 5 és 23 óra között lesz nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő

Ezentúl 5 és 23 óra között lesz nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő

2024. március 22., péntek
Ezentúl 5 és 23 óra között lesz nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő

A magyar rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n csütörtökön megjelent információk szerint 7-től 19 óráig tartott volna nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő. Ez azonban mégsem így lesz.

 

Reggel 5-től 23 óráig lesz nyitva a jövőben is a Horgos-Röszke közúti határátkelő.

A VMSZ közbenjárására tavaly november 20-tól egész nap működött a Horgos-Röszke közúti átkelő. Dr. Pásztor Bálint telefonon beszélt Pintér Sándor magyar és Bratislav Gašić szerb belügyminiszterrel. A VMSZ elnökének sikerült elérnie, hogy megállapodás szülessen, miszerint a Horgos-Röszke közúti átkelő a továbbiakban hosszabbított nyitvatartással üzemeljen, és ez a nyitvatartás állandósul - írja a Pannon RTV.

Utasszámlálás folyt, sajnos a számok egyáltalán nem kedvezőek. Erről az elmúlt hetekben, hónapokban többször is őszintén nyilatkoztam. Ennek ellenére a Vajdasági Magyar Szövetség számára egy kiemelt nemzetpolitikai célkitűzés az, hogy a határ átjárható legyen. A számok negatív alakulása miatt egészen a közelmúltig az volt a szándék, hogy visszaálljon a 7-től 19 óráig tartó nyitvatartási idő ennek a határátkelőnek az esetében. Én telefonon beszéltem Pintér Sándor belügyminiszter úrral és Bratislav Gašić szerb belügyminiszterrel is, és abban állapodtunk meg, hogy a határátkelő a jövőben tartósan reggel 5 és 23 óra között, tehát reggel 5 és este 11 óra között fog nyitva tartani annak érdekében, hogy az ingázók, azok is, akik éjszakai váltásban dolgoznak, hogy el tudjanak jutni a munkahelyükre. Sajnos az, hogy nulla huszonnégyben működjön a határátkelő, ez nem indokolt, hiszen a számok, és ezek a számok nekem is megvannak, azt mutatják, hogy átlagosan csupán 20-tól 30 fő lépi át a határt este 11 és reggel 5 óra között. A VMSZ közbenjárása nélkül visszaállt volna a 7-től 19 óráig tartó nyitvatartási idő, úgyhogy én nagyon örülök annak, hogy az ingázók számára elsősorban, és hát mindenki más számára lehetséges lesz a jövőben is reggel 5 és este 11 óra között igénybe venni a Horgos2-Röszke2 határátkelőhelyet

- mondta Dr. Pásztor Bálint, Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A magyar Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata válaszolt a Pannon RTV korábbi megkeresésére: azt írták, a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely mától reggel 5 és 23 óra között várja az utazókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.