Hírzóna

Egyszerre lett olcsóbb és egyszerűbb a jegyvásárlás

Egyszerre lett olcsóbb és egyszerűbb a jegyvásárlás

2024. március 23., szombat
Egyszerre lett olcsóbb és egyszerűbb a jegyvásárlás

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook oldalán közzétett videóban beszélt az új tarifarendszer előnyeiről.

 

A politikus korábban részletezte, hogy az új tarifarendszer mögötti számítások a valódi utazási szokásokon alapulnak: a Pénzügyminisztériummal és a MÁV-VOLÁN-csoport szakembereivel közösen számolták ki, hogy a több utasnak járó ingyenesség (pl. 14 év alatti gyermekek vagy 65 év alatti nyugdíjasok) vagy épp a korábbinál nagyobb kedvezmények (pl. közalkalmazottak vagy 14-25 év közöttiek félárú utazása), hogyan lehetnek olyan közös befektetések, amelyek busásan megtérülnek a gazdaságnak, a közlekedési vállalatoknak pedig nem okoznak veszteséget. 

Az új tarifarendszer társadalmi haszna nagyobb, mint a gazdasági költsége. Ráadásul ez a költség is jóval kisebb, mint amekkorának a huhogók híresztelik, hiszen az olcsóbb bérletek révén többen utaznak többet a közösségi közlekedéssel. Az új tarifákkal mindenki jól jár: a gazdaság, a közlekedési szolgáltatók és az utasok is.

Az az új tarifákkal közel négymillió ember jár jobban.

 

Most azt hangsúlyozta Lázár János, hogy egyszerre lett olcsóbb és egyszerűbb a jegyvásárlás. Az új tarifákkal a számtalan bonyolult díjterméket kivezették, helyettük tovább bővítették az ingyenes utazók körét.

A tarifarendszer történelmi változás, komoly kedvezmény a társadalom számára

- emelte ki a miniszter.

Hozzátette, hogy a rezsicsökkentések sorában a legnagyobb lépés ezekben az években (2023-2024) biztos, hogy az új tarifarendszer.

 

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.