Hírzóna

Január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Márton Andrea
2024. január 10., szerda
Január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.
 

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.

Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, de jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető - ismertette a hivatal.

A tájékoztatás szerint a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló - 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született -, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles - 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született - gyermekek esetében kezdeményezhető.

Azt írták, a kérelmekről a döntést - szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával - a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás az OH honlapján olvasható.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.