Hírzóna

Szeged és Szentes is új buszokat kapott

Szeged és Szentes is új buszokat kapott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 13., szerda
Szeged és Szentes is új buszokat kapott

A Volánbusz járműállománya tizenkét darab Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal gazdagodott Csongrád-Csanád vármegyében.

 

 

A legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral vannak ellátva a dízelüzemű autóbuszok. A beszerzéssel 4 százaléka újult meg a járműállománynak, az átlagéletkor 10,2 évről 9,2 évre csökkent.

A Csongrád-Csanád vármegyébe érkezett 12 autóbusz közül 7 darab került a szegedi, öt pedig a szentesi telephely állományába, így ezek a két város vonzáskörzetében állnak forgalomba.

A hazai gyártású járművek nettó ára 858 millió forint volt. Légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek.

A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.

Már a 2500. új autóbusz is megérkezett a MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjának keretébe. Az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság.

Csongrád-Csanád vármegyében 557 autóbusz-vezető 36 helyi és 87 helyközi vonalon szállítja az utasokat, ez a számok nyelvén azt jelenti, hogy közel 55 millió utazásról gondoskodnak évente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.