Hírzóna

Rekordösszegű agrárkifizetés a magyar mezőgazdaságban idén

Rekordösszegű agrárkifizetés a magyar mezőgazdaságban idén

2023. december 13., szerda
Rekordösszegű agrárkifizetés a magyar mezőgazdaságban idén

Az idei 1300 milliárd forinttal 2023 végéig rekordnagyságú mezőgazdasági agrárkifizetés történik meg Magyarországon - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Gödöllőn, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlésén.
 

Feldman Zsolt az agrártámogatási rendszer aktualitásairól tartott előadásában a 2024-ben induló agrár- és vidékfejlesztési pályázatokról szólva elmondta: a közvetlen területalapú támogatások esetében hat jogcímen összesen 194 milliárd forint került kifizetésre 2023-ban előlegként, a kérelmezők több mint 82 százaléka, mintegy 136 ezer termelő részére. 

Ez az arány megegyezik a tavalyi év hasonló adatával 

- jegyezte meg.

Az alaptámogatás 135 ezer termelő részére került kifizetésre 139,6 milliárd forint összegben, az újraelosztó támogatást 41 milliárd forintot összegben pedig 133 ezer gazdálkodó kapta meg

 - ismertette az államtitkár.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.