Hírzóna

A Csillagbörtönbe is belopódzott az ünnepi hangulat (galéria, videó)

A Csillagbörtönbe is belopódzott az ünnepi hangulat (galéria, videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 15., péntek
A Csillagbörtönbe is belopódzott az ünnepi hangulat (galéria, videó)

Az adventi várakozás időszakában ajándék koncertet adtak december 14-én a Király-König Péter Zeneiskola művésztanárai a Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében, az intézettel kapcsolatot tartó társszervek képviselőinek, a dolgozóknak és a fogvatartottaknak.
 

Fotó: bv.gov.hu

 

A koncert közönségét Kopcsik Károly bv. dandártábornok, parancsnok köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a rácsok mögött ez az időszak a legnehezebb az elítélteknek, de azok számára sem könnyű, akik ilyenkor dolgoznak a körleteken, hiszen karácsonykor az intézet mindhárom objektumában közel 240-en teljesítenek szolgálatot. 

Az eltelt évek, igazolták a művészek szándékát, mert a komolyzene hatására a szunnyadó érzelmek felszínre törnek. A Csillagbörtön lakói átlagban 14-szer élik meg a karácsonyt a bástyafalak mögött.

 

Ezután a koncerteket szervező Farkasné Pap Erika gordonkaművész vette át a szót, majd elmondta, hogy egyebek mellett Veracini, Corelli és Leonard Bernstein műveit adta elő nyolc művész: Pécsiné Pánczél Mária hegedűn, Erős Andrea zongorán, Fejesné Vörös Mária furulyán, Farkasné Pap Erika Csellón, Blumensein Gábor trombitán, Horváth Bálint gitáron, Hegyes Alex dobbal és Tóth Levente basszusgitáron. Az egyórás előadás végén a közönség és a zenészek közösen elénekelték a Csendes éj című dalt.

 

Borítókép: bv.gov.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.