Hírzóna

Kivágták az ország karácsonyfáját

Kivágták az ország karácsonyfáját

A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

2023. november 26., vasárnap
Kivágták az ország karácsonyfáját

Kivágták az ország karácsonyfáját, ami hétfőn érkezik a Kossuth Lajos térre a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméter törzsátmérőjű, öttonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – írták.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló 4-es főút–M4-es autóút–M0-s autóút–M7–M1 autópálya közös bevezető szakasz–XI., Budaörsi út–BAH-csomópont–XII., Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd–Jászai Mari tér–Balassi Bálint utca–Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

 

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.