Hírzóna

Hamarosan változik a horgosi határátkelő nyitvatartása

Hamarosan változik a horgosi határátkelő nyitvatartása

Kovács György
2023. november 12., vasárnap
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Hamarosan változik a horgosi határátkelő nyitvatartása

Mindannyiunk életét érintő fontos kérdésekről egyeztettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral a minapi látogatásom alkalmával - írja közösségi oldalán Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke.

PÁSZTOR Bálint; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán. 

 

Ismertette, a megbeszélés eredményeként a két ország szakminiszterei a közeljövőben bejelentést tesznek a horgosi kishatárátkelő nyitvatartásának meghosszabbításával kapcsolatban. Hozzátette, a Vajdasági Magyar Szövetség hosszú évek óta lobbizik Budapesten és Belgrádban a határhelyzet javításáért. Bejegyzését azzal zára:

Munkánk beérni látszik.

Pásztor István, aki 16 éven át vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot, október 30-án, 67 évesen, rövid, súlyos betegség után hunyt el. Pásztor István fia, Pásztor Bálint a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti frakcióvezetője, valamint a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. A politikus a VMSZ következő tisztújító közgyűléséig marad a párt megbízott elnöke.

A pénteki találkozón Orbán Viktor és Pásztor Bálint megerősítette a magyar kormány és a VMSZ közötti szövetséget. A vajdasági párt elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a szerbiai választási kampányról, az elmúlt években sokat javult szerb-magyar kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeiről, amelyben a VMSZ továbbra is konstruktív szerepet kíván betölteni.

A két vezető megállapodott a vajdasági gazdaságfejlesztési program továbbviteléről, és egyetértettek abban, hogy a Szeged-Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezése, valamint a kishatárátkelők nyitvatartásának meghosszabbítása a vajdasági magyarok szempontjából kulcskérdések, megvalósításukért közösen fognak fellépni.

A vajdasági magyarok helyzetéről, milyen volt korábban, milyen most és milyenek a kilátások ITT írtunk bővebben.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.