Hírzóna

Alapjogokért Központ: Brüsszel valójában nem kíváncsi az emberek véleményére

Alapjogokért Központ: Brüsszel valójában nem kíváncsi az emberek véleményére

2023. november 15., szerda
Alapjogokért Központ: Brüsszel valójában nem kíváncsi az emberek véleményére

A nemzeti konzultáción az emberek véleményt nyilváníthatnak Brüsszel Magyarország érdekeivel ellentétes nyomásgyakorlásairól - erről beszéltek az Alapjogokért Központ vezetői szerdán, Budapesten a Nem úgy táncolunk, ahogy Brüsszel fütyül című sajtótájékoztatón.

 

 

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója felidézte, hogy az első nemzeti konzultáció 2010-ben volt, ez a mostani a 14. alkalom. Sokszor elhangzik az a vád, hogy csupán egy látszatintézmény, nincs valódi jelentősége, azonban az emberek a nemzeti konzultáción valóban elmondhatják a véleményüket és annak van is foganatja - mondta.

Rámutatott, hogy míg az Európai Bizottság által indított konzultáción mindössze 705 ezren vettek részt a 360 millió uniós polgárból, volt olyan nemzeti konzultáció, amelyen több mint kétmillióan nyilvánítottak véleményt. 

Brüsszel valójában nem kíváncsi az emberek véleményére, Magyarországon viszont valódi szólásszabadság van - jelentette ki a stratégiai igazgató.

A nemzeti konzultáció migrációs kérdésével kapcsolatban Kovács István kifejtette: a magyar-szerb határon az embercsempész bandák egymással háborúznak, a magyar rendőröket támadják, az embercsempész-üzletre már a tálibok tették rá a kezüket. A terror és a migráció kéz a kézben jár, a nyugat-európai utcákon nyíltan állnak ki a terror mellett, a Hamászt éltetik, azok a tagállamok nem tudnak megbirkózni a problémával, a migránsgettókkal és a kitoloncolással sem, a szétosztási kvótákon kívül más megoldást nem tudnak felmutatni.

A gyermekvédelemi kérdéssel összefüggésben a stratégiai igazgató emlékeztetett arra, hogy a népszavazáson megerősített gyermekvédelmi törvény már az elfogadása óta kemény tűz alatt van, kötelezettségszegési eljárás is folyik az ügyben.

Ukrajna csatalakozása "abszurditás, tragédia lenne Európa számára, a háborút importálnánk" az EU-ba - folytatta. Hozzátette, Ukrajna fejlettsége "köszönőviszonyban sincs" az európai sztenderdekkel. Nem csak a magyar kisebbség jogairól van szó, Ukrajna gazdasága miatt az EU pénzügyi rendszere összeomlana - vélte a stratégiai igazgató.

Kovács István kitért arra is, hogy az EU bírósága 

nagyon komoly ideológiai befolyás alatt áll,

az LMBTQ lobbi harcot folytat azért, hogy minden országban elismerjék a jogaikat. A bíróság minden lehetőséget megragad arra, hogy Magyarországot elmarasztalja, akkor is, ha "a jog megerőszakolására" van ehhez szükség - mondta a stratégiai igazgató.

Szólt arról is, hogy a szankciós politika megbukott, az európai szuverenitást veszélyezteti, ugyanakkor Oroszország ki tudja kerülni a szankciókat. A brüsszeli elit nem az uniós polgárok érdekeit követi, azokat a vezetőket viszont megbélyegzi, akik a saját országuk érdekeit szolgálják - mondta a kutatási igazgató.

A jövő évi európai parlamenti választáson személyi és szemléletbeli változásra van szükség az Európai Unió és intézményei élén. A tét gyermekeink jövője; szuverén vagy vazallus EU.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.