Hírzóna

A Youtube után a Facebookról is eltűnt a Pesti Srácok

A Youtube után a Facebookról is eltűnt a Pesti Srácok

2023. november 26., vasárnap
A Youtube után a Facebookról is eltűnt a Pesti Srácok

A lap munkatársai fellebbeztek a Facebookot üzemeltető Metánál a döntés ellen, ezért a panaszuk elbírálásáig egyelőre „csak” felfüggesztett státuszba kerültek.

Fotó: Getty Images/iStockphoto. 

 

Dezse Balázs, a lap egyik munkatársa a közösségi oldalán reagált:

A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát.

 

 

Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig “fair”. Szeretném, ha a szólásszabadság bajnokai, a rendszeresen vonulgatók kiállnának azért, hogy ebben az országban bárki elmondhassa a véleményét.

Az oldaluk azért került tiltás alá, mert elvileg több posztjukkal is megsértették az oldal közösségi alapelveit. Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője azt mondta, már a tiltás előtti hónapokban is jelentősen korlátozták a Facebook-oldaluk elérését, amíg korábban havi többmilliós interakciószámot produkáltak, ez a szám mára 200 ezerre csökkent.

A Pesti Srácoknak nem először gyűlik meg a baja a közösségi médiával, korábban a YouTube-tól is végleges tiltást kaptak. Először 2020-ban törölték a lap csatornáját, aztán idén márciusban a PS TV néven létrehozott új oldalukat is letiltották. 

Borítókép: Getty Images/iStockphoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.