Hírzóna

Csütörtökön és pénteken lehet beíratni a gyerekeket az iskolába

Csütörtökön és pénteken lehet beíratni a gyerekeket az iskolába

2023. április 19., szerda
Csütörtökön és pénteken lehet beíratni a gyerekeket az iskolába

Az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő elsőosztályosokat csütörtökön és pénteken kell beíratni a kiválasztott intézményekbe - közölte a Klebelsberg Központ kedden az MTI-vel.

A Központ idén is az online beiratkozást javasolja a szülőknek, amihez már április 5-én megnyílt a jelentkezési felület a Kréta-rendszerben.

Jelentkezni emellett az Ügyfélkapun keresztül is lehet, a köznevelési feladatok között megtalálható a felület. Ez jelentősen meggyorsíthatja a személyes beiratkozás folyamatát - olvasható a közleményben.

A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint az elektronikus beiratkozás használatával személyesen csak az eredeti okiratokat kell bemutatni csütörtökön vagy pénteken a kiválasztott iskolában, az adatok megadásával és rögzítésével járó időt a szülő megtakarítja.

A saját körzetébe tartozó gyermeket mindeniskolaköteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.