Labdarúgás: nem érdemelt vereséget, mégis kikapott a Szeged-Grosics

Egy pontrúgás okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a nagyon agresszívan, helyenként alattomosan futballozó Kazincbarcika ellen.

A hétközi kupakiesés után hazai pályán fogadta az idei év eddigi meglepetés csapatát a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Kazincbarcika is búcsúzott a kupaküzdelmektől, így mindkét gárda azzal a céllal lépett pályára, hogy javítsa a kisiklást. Jól kezdte a találkozót a hazai csapat, Molnár János révén rögtön a negyedik percben nagy helyzetet puskázott el, de egyébként is a Szeged-Grosics akarata érvényesült az első negyed órában. A Kazincbarcika aztán kijjebb jött a szorításból, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a vendégek, akik nagyon agresszívan, helyenként talán túl keményen is játszottak, rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, amivel ki is zökkentették a Szegedet. Supka Attila együttese csak távoli lövésekig jutott ezután az első játékrészben, gól nem született. A szünetben két helyen is változtatott a hazaiak vezetőedzője, de a játék képe sokat nem változott. A Kazincbarcika szervezetten és keményen védekezett, bízva egy-két megugrásban, míg a Szeged kissé tompán próbálkozott. A legnagyobb ziccer Beke Péter előtt adódott, egy kezezésgyanús szituációt követően kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, de az eldőlő Somodi lábába rúgta. Pedig ha kicsit megemeli, vagy valamelyik sarokra helyezi, megvan a vezetés. Ezzel szemben mégis a Kazincbarcika szerezte meg a vezetést, egy szabadrúgást Heil Valter csúsztatott a hazai kapuba. Ezután a vendégek minden lehetséges, megengedett és kevésbé megengedett módszert bevetettek az eredmény megőrzésének érdekében, a céljukat pedig el is érték. A Szeged nem tudta bevenni a barcikai kaput, így hiába játszott jobban mezőnyben, a futballt még mindig gólra játsszák, így vereséget szenvedett. Nem vár könnyű feladat Supka Attiláékra a következő fordulóban sem, a Gyirmót vendégeként lépnek pályára a szegediek a tizenegyedik fordulóban.

Gyula, 150 néző
2017. szeptember 24., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
KBSC

Játékvezető: Ducsai József * Asszisztens: Medovarszki János, Szilágyi Norbert
0
1

Merkantil Bank Liga NB II. 10. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – KBSC 0 – 1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Ducsai József (Medovarszki János, Szilágyi Norbert).
Szeged: Szántai – Horváth, Coroian, Farkas, Papp (Achim – a szünetben), Pászka, Nicorec (Germán – a szünetben), Zabari, Zádori, Beke, Molnár. Vezetőedző: Supka Attila.
Kazincbarcika: Somodi – Lőrincz (Süttő, 73′), Palmes, Heil, Constantinescu, Belényesi, Mikló (Kanalas, 68′), Kovács O. (Sigér, 81′), Hegedűs, Takács, Boros. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gól: Heil (77′)
Sárga lap: Farkas (93′) ill. Kovács O. (49′), Heil (62′)

Supka Attila: “Butaságból kapott góllal veszítettünk. Sok sérülttel kell készülnünk a következő mérkőzésre.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

A cél szentesíti az eszközt, így nyert ma a Kazincbarcika a Szeged-Grosics vendégeként, a végeredmény 0-1.

93′

Kanalos Oscar-díjra tör, újabb hatalmas ordítás, újabb komoly homorítás, szépen lassan le is pörög a játékidő.

93′

Farkas Márk szövegelésért kap sárga lapot így a végére.

92′

Még egy lehetősége van a Szegednek, Germán harcol ki szabadrúgást nagyjából 28 méterre a barcikai kaputól. Pászka szabadrúgása lepattan, utána kivágják a vendégek.

89′

Kanalos Tony-Markos Jászai Mari-díjas alakítása miatt áll a játék. Mindent bevetnek a vendégek hogy kihúzzák az utolsó perceket.

85′

Nem maradt sok ideje az egyenlítésre a Szegednek, de sajnos eddig sem sikerült túl sok helyzetet kialakítani. Persze a Kazincbarcikának sem, de valahogy mégis ők paszíroztak be egy gólt.

81′

Most már nem lesz más célja a vendégeknek, mint kihúzni a hátralevő időt. Ehhez itt is egy csere: Kovács Olivér helyére Sigér Ákos érkezik.

77′

GÓL! Achim akasztja ellenfelét a jobb oldalon, nagyjából 4 méterre a szegedi tizenhatos felső sarkától. Ez óriási hibának bizonyul, A szabadrúgást Heil Valter a kapuba csúsztatja, 0-1.

75′

Utolsó cserelehetőségét használja ki Supka Attila, Beke Péter helyére Katona Máté érkezik az utolsó negyed órára.

73′

Ismét változtatnak a vendégek, Lőrincz Patrikot Süttő Attila váltja.

71′

Óriási ziccer! Egy hazai védő mintha kézzel érne a labdába saját tizenhatosán belül, de a játékvezető tovább engedi, Beke elé gurítják a labdát, aki a kapu közepét célozza meg, Somodi viszont lábbal még hárítani tudja a nem túl jól helyezett lövést.

68′

Először változtat Vitelki Zoltán, Mikló Roland helyett Kanalas Tony-Markos a pályán a folytatásban.

66′

Germán fejét keresik megint a társak, le is fejelné az üresen, lendületből érkező Zádorinak, de pontatlan a lekészítés, Somodi felszedi.

62′

Heil Valter is besárgul, a Szeged-Grosics meg nagyon jó helyről jöhet szabadrúgással.

61′

Egy kósza Germán fejes, de nem túl erős és nem is túl pontos.

59′

Nem forogtak eddig veszélyben a kapuk a második félidőben, nagyon úgy fest, hogy ez egy egygólos találkozó lesz. Kérdés, hogy ki szerzi.

54′

Veszélyesen perdül fel Farkas Márk lábán egy kazincbarcikai kísérlet, hullik, hullik a labda lefelé, Szántai iszkol vissza, szerencsére azonban fölé megy.

49′

Úgy tűnik, a Kazincbarcika nem változtat játékstílusán, kőkemény belépő Kovács Olivértől, ez a mérkőzés első sárga lapja.

46′

Supka Attila kettőt is cserélt a szünetben, Nicorec helyére Germán Tamás, Papp helyére Achim Ádám érkezett.

46′

A Kazincbarcika kezdte a második játékrészt.

45′

Ennyi is volt az első félidő, nem született gól az első negyvenöt percben.

SZÜNET.

45′

Jól fog jönni a szünet a csapatoknak, mert nagyon idegesen, sok szabálytalansággal játszanak a vendégek.

41′

Horváth is kap egyet az arcára, neki el is ered az orra vére, nagyon keményen - a szabályosság határán - játszanak a vendégek. Egyelőre tíz emberrel játszik a Szeged-Grosics, Horváthot a pálya szélén ápolják. Supka Attila szóvá is teszi ezt a sok felesleges könyököst, teljes joggal.

40′

Nicorec egyéni akció végén veszi célba a rövidet, de nem találja el a barcikai kaput.

39′

Hatalmas helyzetet puskáznak el a vendégek, Coroian rossz felszabadítása után Boros Gábor kerül tiszta lövőhelyzetbe a szegedi tizenhatoson belül, de lövése az oldalhálóban köt ki, mindenesetre nagyon veszélyes volt.

36′

Eladja a labdát a Szeged-Grosics a középpályán, Takács Péter lódul meg vele, ziccerbe kerül, de a kimozduló Szántai eszén nem jár túl, nagy bravúrral hárít a hazai kapus.

33′

A mélységből érkező Coroian ereszt el egy életerős bombát, ami megcsúszik egy vendég védő fején és szögletre pattan. A sarokrúgás a rövid sarokra érkezik, Zádori fejjel csúsztat a hosszúra, csupán centikkel megy mellé, ez volt eddig a legnagyobb helyzet a mai mérkőzésen.

31′

Hegedűs Dávid harcol ki szabadrúgást elég jó helyről a vendégeknek, bár a játékvezető meglehetősen későn fújta ezt be. nagyjából 30 méterről jöhet a kapura lövés Takács Pétertől, de belevágja a sorfalba, a lepattanót pedig csúnyán fölé bombázzák a vendégek.

25′

A vendégeket elkísérte egy kis létszámú, ám annál lelkesebb szurkolótábor. Hogy ezért, vagy sem, de feljebb jöttek a kazincbarcikaiak, az utóbbi perceket a kemény párharcok jellemezték.

22′

Újabb kőkemény ütközet a középpályán, Boros Gábor és Papp Ferenc fejelnek össze, a szegedi játékos húzza a rövidebbet, nagy csattanás volt, de szerencsére talán nincs komoly baj, kap egy kis jegelést az arcára és vissza is térhet.

20′

Heil ütközik Nicorec-kel a szegedi tizenhatos előterében, a szegedi játékost ápolni kell, de vissza fog térni a pályára.

17′

Oldalról végezhet el szabadrúgást a hazai csapat, de Beke Péter kanyarítása érintés nélkül elhagyja a pályát az alapvonalnál.

13′

Kicsit kijött a szorításból a Kazincbarcika, ez annyit jelent, hogy sikerült átlépniük a felező vonalat, Szántainak kellett résen lennie egy oldalsó szabadrúgásnál, míg a túloldalon Pászka és Molnár szép összjátéka után nem sikerül a beadás, tisztáznak a vendég védők.

8′

Az mindenesetre látszik, hogy támadólag lép fel a Szeged-Grosics, Molnár és Zádori is leköti a barcikai védők figyelmét.

4′

Most Molnár János kap második hullámban egy szép visszagurított labdát Horváth Attilától, tiszta lövőhelyzet, de nem sikerül leszorítani, így a kísérlet jócskán fölé száll.

3′

Zádori lódul meg a jobb szélen, egészen az alapvonalig viszi, de utolérik, így szögletre pattan a beadási kísérlet, a sarokrúgás viszont nem veszélyes, ráadásul egy szabálytalanság miatt kifelé ítél szabadrúgást a játékvezető.

1′

A Szeged-Grosics ebben a pillanatban útjára indította a labdát, a vendégek tiszta fehérben, a Szeged hagyományos kék-fekete összeállításában lép ma pályára.

15.57′

Érkeznek a csapatok a pályára, úgy fest, az időjárás is kegyes lesz ma hozzánk, erősen felhős az ég, de helyenként kisüt a nap is, mondhatni, tökéletes futballidő fogadja ma délután az együtteseket.

15.50′

Köszöntjük olvasóinkat Gyuláról, tíz perc múlva kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Kazincbarcika összecsapása az NB II tizedik fordulójából. Mindkét csapat búcsúzott hét közben a Magyar Kupa küzdelmeitől, így mindkét gárda a javítás reményében lép pályára. Supka Attiláék kisebb hullámvölgyben vannak, az előző körben a Soroksártól szenvedtek sima vereséget, a KBSC viszont legutóbbi három találkozóját egyaránt megnyerte 1-0-ra, legutóbb a Gyirmótot verték.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Dávid Szaniszla
  2017. szeptember 26., kedd, 22:34
  Válaszolok

  Sajnálom, hogy egy olyan nyilatkozatom jelent meg Vitos György lapján, amit első percben bánatomban tettem. Nyílvánosan elnézést kérek mindenkitől, akit igazságtalanul bántottam meg. Hiszem, hogy hamarosan ismét felfelé halad a csapat, s elfeljthetjük a rossz ereményeket. Szomorú, hogy a játékvezetők mostanában szabad utat engednek a durva, sérüléseket okozó játéknak. Ennek sürgősen véget kell vetni. CSAK AZÉRT IS HAJRÁ SZEGED 2011-GROSICS!

 • '>
  5. Gyulai
  2017. szeptember 25., hétfő, 07:23
  Válaszolok

  A sok sérült mind a gyenge és rossz játékvezetés miatt van ,mert engedik a szabálytalan durva játékot ami jelenpillanatban szabályellenes . Ez sokba kerülhet egy klubnak a tabellát tekintve mert pár hét alatt nagyot lehet zuhanni ha sok a sérült . Ez már kezd nem labdarúgás lenni sajnos hanem ilyen adok-kapok , húzok- tépek,, ölellek – könyöklök , rugok- vágok . Kár hogy tönkretették ezt a szép sportágat az illetékesek !

 • '>
  4. Dávid Szaniszla
  2017. szeptember 24., vasárnap, 23:15
  Válaszolok

  Csak azért is HAJRÁ SZEGED 2011-GROSICS!

 • '>
  3. Dávid Szaniszla
  2017. szeptember 24., vasárnap, 23:13
  Válaszolok

  Kedves Semleges Néző! Köszönöm a véleményét, talán ez egy kissé enyhiti a bánatomat! Ettől függetlenűl a szabály az szabály: “a labdarugást góllal mérik”! Szerintem, a játékvezetőknek nem lenne szabad ezeket a durvulásokat megengedni, még itt az NB II-ben sem!

 • '>
  2. Semleges néző
  2017. szeptember 24., vasárnap, 21:11
  Válaszolok

  Az nem kérdés hogy jobb volt a hazai csapat . Talán eddig a leggyengébb csapat de a legkellemetlenebb ellenfélt láthatták a nézők . Védekező taktikajukat több csapat ellen is sikeresnek mondhatják de itt még a szerencse is mellettük állt . Győzelmüket a játékvezető hibáinak köszönhetik . Sajnálom a Szegedet mert nem érdemeltek volna vereséget de sajnos a foci ilyen kíméletlen néha .

 • '>
  1. Dávid Szaniszla
  2017. szeptember 24., vasárnap, 16:53
  Válaszolok

  Jó lenne, ha sikerülne a 3 pont. Nem lehet, hogy mindig félresikerüljön az eredmény!
  HAJRÁ SZEGED 2011-GROSICS!