Labdarúgás: értékes pontot szerzett a Szeged-Grosics

Jól állt a lábán a Szeged 2011-Grosics Akadémia védelme, így értékes ponttal távozik Nyíregyházáról a Supka-legénység.

Nyíregyházára látogatott a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata a Merkantil Bank Liga hetedik fordulójában. Jó formában várhatta a találkozót Supka Attila együttese, amelyik előző három mérkőzésén hét pontot szerezett. Ezzel szemben a hazaiak kisebb hullámvölgyből érkeztek az összecsapásba, elmúlt három meccsükön nem tudtak nyerni. Nagy nyíregyházi fölénnyel indult a találkozó, több helyzetet is kidolgozott Lucsánszky Tamás együttese, de a szegedi védelem nagyon jól állta a sarat, Szántai Levente több nagy védést is bemutatott, Farkas Márkék pedig remekül hatástalanították a beadásokat. Az első félidő legnagyobb helyzetét Pekár hagyta ki, aki kétszer is megcélozta a vendég kaput, de Szántai mindkét alkalommal hatástalanította a kísérletet. Az első szegedi kaput eltaláló lövésre az első félidő utolsó percéig kellett várni, de Megyeri kapusnak ez nem okozott gondot.

A szünetben bedobta Supka Attila Germán Tamást Nicorec helyett, ám sokat nem változott a játék képe, nagy nyomást helyezett a Szpari a szegedi kapura, de a védelem továbbra is jól szűrt. Hazai oldalról elsősorban Rudolf Gergely volt különösen aktív, a korábbi válogatott csatárnak több lehetősége is akadt, hogy megszerezze a vezetést, ám vagy nem találta el a kaput, vagy Szántai hárított. Negyed órával a mérkőzés vége előtt nagyon közel került a gólszerzéshez a Nyíregyháza, egy oldalsó szabadrúgást íveltek be a hazaiak, amire Kártik robbant be üresen, ám fejese a kapufán csattant. A túloldalon Germánnak volt még egy lehetősége a mindent eldöntő gól megszerzésére, ez azonban nem jött össze, de így is értékes pontot szerzett a Szeged-Grosics, amely a következő fordulóban a Dorogot fogadja.

Nyíregyháza, 2113 néző.
2017. szeptember 2., 18.00
Nyíregyháza Spartacus
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Oláh Gábor * Asszisztens: Márkus Tamás, Punyi Gyula
0
0

Merkantil Bank Liga NB II. 7. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0
Nyíregyháza, Városi Stadion, 2113 néző. Vezette: Oláh Gábor (Márkus Tamás, Punyi Gyula).
Nyíregyháza: Megyeri G. – Fodor, Hinora, Kesztyűs (Csilus, 81′), Kelemen, Kártik, Holdampf (Dragóner, 76′), Pekár, Rezes (Gajdos, 91′), Rubus, Rudolf. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth, Coroian, Farkas M., Causic, Nicorec (Germán – a szünetben), Pászka, Molnár J., Zabari, Zádori, Beke (Balázs, 65′).Vezetőedző: Supka Attila.

Supka Attila (nyiregyhazaspartacus.hu): “Sokat tettünk az egy pontért, kemény mérkőzés volt sok párharccal. Mindkét együttes győzelemre játszott, úgy érzem igazságos a döntetlen. Nem kaptunk gólt, ez építi, erősíti tovább a csapategységet.”

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

Itt a vége! Bár nagyon sok helyzetet dolgozott ki a Nyíregyháza, a szegedi védelem nagyon jól állt a lábán a mai napon, értékes ponttal távozik Szabolcsból.

91′

Ezek már a hosszabbítás percei, amikor cserél még egyet Lucsánszky mester, Rezest Gajdos váltja az utolsó percekre.

88′

Rudolf Gergely nagyon szeretné megszerezni a győztes gólt, nem is jár tőle messze, de újabb próbálkozása egy szegedi lábról pattan szögletre.

85′

Utoljára változtat Supka Attila, Papp Ferenc érkezik a hajrára Pászka helyére.

81′

Újabb csere a hazaiaknál, Kesztyűst Csilus váltja.

80′

Ezúttal Rubus fejelhet a szegedi kapura egy beívelést követően, de ő kevésbé pontos, kapu fölött hagyja el a játékteret a labda.

76′

Lucsánszky Tamás első cseréjét húzza meg, Holdampfot Dragóner Filip váltja.

75′

Kapufa! Oldalról végezhet el szabadrúgást a Nyíregyháza, Kártik robban be a beívelésre, Szántai már tehetetlen, de a kapufa kisegíti a Szegedet.

70′

Nem sokszor jutott el a Szeged eddig Megyeri kapujáig, ez most az egyik ilyen alkalom. Germán Tamás tolja meg a labdát, majd kerül lövőhelyzetbe, de mellé megy a próbálkozása.

65′

Újabb csere a Szegednél, Beke Péter helyére Balázs Richárd érkezik.

65′

Továbbra is fölényben játszik a Szpari, ezt jól jelzik a helyzetek is, de akárcsak az első félidőben, nagyon szervezetten, jól védekezik a Szeged-Grosics. Ha sikerülne kihúzni döntetlenre a meccset, az nagyon értékes egy pontot jelentene.

57′

Rudolf újra, a Szpari csapatkapitánya a kapu fölé csavar, nagy a nyomás.

56′

A korábbi válogatott támadó nagyon aktív, újfent szabadrúgásból veszélyeztet, Rudolf pontrúgása néhány méterrel elkerüli a szegedi kaput, mindenesetre meglepetés lenne, ha a hazaiak nem találnának be a mai mérkőzésen.

52′

A játék képe nem sokat változott, továbbra is a Szpari irányít.

48′

Ami egy Rudolf kísérlettel kezdődik, a nyíregyházi támadó nem először veszi célba Szántai kapuját, de ez most nem veszélyes.

46′

Nem meglepő módon a szünetben cserélt Supka Attila, Nicorecet Germán Tamás váltotta.

46′

Meg sem várták a csapatok a 15 perces szünetet, már el is indult a második játékrész.

45′

Nem hosszabbít a játékvezető az első játékrész végén, nem született gól, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez sokkal közelebb járt a Szpari. SZÜNET.

45′

Sokáig tartott, de végül csak összejön az első szegedi kapura lövés a félidő végén, de Megyeri magabiztosan hárítja.

37′

Futószalagon gyártja a helyzeteket a Szpari, egy kapu előtti kavarodás után megint Rudolf kerül helyzetbe, ő volt a legszemfülesebb, de nem találja el a kaput, mellé megy a lövése.

32′

Egyre nagyobb nyomás helyeződik a vendég kapura, Rudolf jó 40 méterről csavar kapura, a hálótartó lécről pattan vissza a játékszer, sokan már bent látták.

29′

A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét puskázza el a hazai csapat, Pekár lövése elsőre lepattan, de másodjára is próbálkozhat, Szántai azonban mindkétszer hárít, nem tudnak eddig túljárni a szegedi hálóőr eszén.

24′

A vendég védelem mindenesetre jól áll a lábán, nem töri meg a Szpari-nyomás Supka Attila csapatát, Farkas Márkék rendszeresen tisztáznak.

19′

Jobbára a mezőnyben zajlik a játék, több helyzetet alakított ki a Nyíregyháza, a Szeged egy-egy kósza támadással indult meg, de komolyabb lehetőséget egyelőre nem sikerült kidolgoznia.

13′

Eddig a Szpari a veszélyesebb, 25 méterre a szegedi kaputól szabadrúgást harcolnak ki a hazaiak, Rudolf Gergely áll a labda mögé, célba veszi Szántai kapuját, de a szegedi kapus nagy bravúrral kiüti a próbálkozást.

9′

Újfent Rezes László kerül helyzetbe, Kesztyűs rajzolta a lábára, ám a nyíregyházi támadó egyelőre nem találja a szegedi ketrecet, ez a lövés is fölé megy.

5′

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódik, Rezes László veszi célba Szántai kapuját, de a kísérlet elszáll a szegedi kapu felett.

1′

Ebben a pillanatban elkezdődött az összecsapás, meglehetősen borongós az időjárás Nyíregyházán, az eső is megnehezítheti majd a csapatok dolgát.

17.55′

Köszöntjük olvasóinkat, néhány perc és kezdődik a Szeged-Grosics Nyíregyházi vendégjátéka. A vendégek várhatják jobb formában az összecsapást, Supka Attila csapata az előző három mérkőzéséből 7 pontot szerzett, míg a Szpari az elmúlt három fordulóban nem tudott nyerni. A csapatok már a pályán, a kezdősípszóra várnak.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Kovács Károly
    2017. szeptember 2., szombat, 20:14
    Válaszolok

    Ha kis szerencsével is de idegenben egy feljutásra törekvő csapat ellen nagyon nagy dolog nem csak az egy pont hanem hogy nem tudták minket legyőzni a nagy nyíregyházi arénában ! Hajrá Szeged !