Labdarúgás: hármat lőve nyert a Szeged-Grosics

Supka Attila együttese sok helyzetet dolgozott ki a Budaörs ellen és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A hét közben, Budafokon elért 0-0-s döntetlen után a Budaörsöt fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában. Lendületesen kezdte a találkozót a hazai csapat, ami hamar góllá is érett. Farkas Márk mélységi indítása után Zádori került helyzetbe a 13. percben és be is vette a vendégek kapuját. Nem is tetszett a játék képe Bognár Györgynek, így már a 20. percben cserére szánta el magát, de továbbra is a Szeged-Grosics akarata érvényesült, több kisebb-nagyobb helyzetet is sikerült kialakítania Supka Attila csapatának, ám az első játékrészben nem született újabb találat.

A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazaiak mesterének, Causic ugyanis az első félidőben egy ütközés során megsérült, így őt Papp Ferenc váltotta. A 62. percben megduplázta előnyét a hazai gárda, Molnár János harcolt ki tizenegyest, amit Nicorec be is lőtt Kemenes Szabolcs kapujába. A harmadik gólt már nem ő kapta, ugyanis a 70. percben lecserélte őt Bognár György, a szintén csereként pályára lépő Beke Péter gyorsan fel is avatta, ezzel lényegében eldöntötte a három pont sorsát. Néhány perccel később szépített a Budaörs, Czvitkovics Péter szintén büntetőből talált be, de újabb gólokat már annak ellenére sem tudtak szerezni a vendégek, hogy az utolsó percekben mindent megtettek ennek érdekében. A Szeged 2011-Grosics Akadémia összességében megérdemelt győzelmet aratott, jövő szombaton pedig a Nyíregyháza otthonában lép pályára.

Gyula, 200 néző
2017. augusztus 27., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Budaörs
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Gyarmati II Tibor * Asszisztens: Berényi Ákos, Márkus Péter
3
1

Labdarúgó NB II. 6. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs 3-1 (1-0)
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Berényi Ákos, Márkus Péter).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth, Causic (Papp – a szünetben), Farkas M., Coroian, Nicorec, Pászka, Molnár J., Zabari, Zádori, Balázs R. (Beke, 55′). Vezetőedző: Supka Attila.
Budaörs: Kemenes (Bese B., 70′) – Ódé, Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros, Sajbán Miklós, Sajbán Máté, Bakos, Pethő, Czvitkovics, Deli (Fodor, 20′). Szakmai igazgató: Bognár György.
Gól: Zádori (13′), Nocirec (62′ – tizenegyesből), Beke (75′) ill. Czvitkovics (79′ – tizenegyesből)

Online közvetítésünk

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez
93′

Itt a vége, remek találkozón arat győzelmet a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Budaörs ellen, a vége 3-1.

90′

Három percet hosszabbít a játékvezető a mérkőzés végén. A Budaörs mindent megtesz az újabb gól megszerzéséért, de ki kell emelnünk Coroiant a szegediektől, aki remekül játszik ma, nagyon sok vendég akciót akasztott meg a mérkőzésen.

85′

A szépítés felpörgette a vendégeket, azóta inkább az ő akaratuk érvényesül. Jól jelzi ezt Horváth Roland kísérlete is, a budaörsi játékos lövése nagyon furcsán pattan meg a szegedi védőkön, a bal kapufa irányába tart, de Szántai bravúrral kiszedi.

79′

GÓL! Szépít a Budaörs. Germán indul meg egy ígéretes támadással szegedi részről, azonban az utolsó passza nagyon rossz, ebből kontrázhat a Budaörs. Nagy kavarodás alakul ki a szegedi kapu előtt, amelynek az a vége, hogy Szántai akasztja az egyik budaörsi támadót, így a játékvezető itt is büntetőt ítél, amit Czvitkovics Péter értékesít is, 3-1.

75′

GÓÓÓL! Valószínűleg eldőlt a találkozó, pazar összjáték után szerzi meg harmadik gólját a Szeged-Grosics. Pászka és Molnár játszanak össze, utóbbi hozza kihagyhatatlan helyzetbe Beke Pétert, aki nem is hibázik, felavatja Bese Balázst a budaörsi kapuban, 3-0!

72′

Továbbra is a Szeged irányítja az összecsapást, most épp egy gyors bedobás után kerülhetne helyzetbe, de a partdobás szabálytalan, így hiába alakulhatna ki helyzet, a játékvezető elveszi a labdát a hazaiaktól.

70′

Nagyon furcsa csere a Budaörsnél. Nem történt sérülés, mégis lecseréli kapusát Bognár György, Kemenes Szabolcsot Bese Balázs váltja a hajrára a vendég kapuban.

65′

A friss ember Beke Péter kerül helyzetbe, azonban a lövése elkerüli a kaput.

62′

GÓÓÓL! Molnár Jánost buktatják a tizenhatoson belül a budaörsi védők, természetesen jár a jogos tizenegyes. A büntetőhöz Nicorec áll oda, aki értékesíti a tizenegyest, ezzel már kettővel megy a Szeged-Grosics, 2-0!

57′

Molnár harcol ki szabadrúgást remek helyről, a Szeged-Grosics egy szabadrúgáskombinációval próbálkozik, ám a labda elakad a budaörsi sorfalban, ebben bizony több volt.

55′

Második cserelehetőségét használja ki Supka Attila, Balázs Richárd helyére Beke Péter érkezik az utolsó bő fél órára.

54′

Ezúttal Molnár János előtt nyílik nagy terület középen, de ahogy korábban Nicorec, ő sem tud vele igazán élni, leszerelik a vendég védők.

51′

Zádori szerezhetné meg második gólját, gyakorlatilag ziccerbe kerül, de a budaörsi védők határozottan, a szabálytalanság határait feszegetve ellökik, de a játékvezető nem ítél szabálytalanságot, így nincs újabb találat.

46′

Supka Attilának cserélnie kellett a szünetben, Causic fejsérülése ugyanis nem jött rendbe, így a második félidőre Papp Ferenc váltja.

46′

Folytatódik a találkozó, a Budaörs indítja útjára a labdát a második negyvenöt perc elején.

45′

A ráadásban nem történik különleges esemény, így egy gólos szegedi előnnyel vonulhatnak szünetre a felek.

45′

Az ápolások miatt három percet hosszabbít a játékvezető az első félidő végén.

42′

Továbbra is izgalmas összecsapást láthat a közönség, sok helyzetet alakítanak ki a csapatok, egy budaörsi támadást kapcsol le Zádori, majd indítja meg rögtön a szegedi kontrát, ami idejekorán elhal.

40′

Molnár János szabálytalankodik Marquessel szemben, a lapot megússza, a figyelmeztetést nem, oda kell figyelnie a későbbiekben, különben könnyen besárgulhat.

39′

Most egy kicsit többször kerül helyzetbe a vendég gárda, Sajbán Máté különösen aktív, előtte adódik lehetőség, de Farkas Márk megelőzi, így komoly veszélyt nem jelent ez a budaörsi támadás sem.

38′

Vendég szöglet, de Szántai lehúzza, majd rögtön indítja is Molnár Jánost, de ez a kontratámadás most nem hoz eredményt.

35′

Ezúttal Zádori keresi Nicorecet a vendég tizenhatosnál, de ebből most nem alakul ki helyzet, mert a légiós nem tudja átvenni a passzt.

34′

Szépen kijátszott budaörsi akció, Sajbán Máté és Pethő Bence játszanak össze, utóbbi veszi célba a szegedi kaput, de Szántai eszén nem tud túljárni.

31′

Nicorec előtt nyílik hatalmas terület, majdnem 20 méteren keresztül zavartalanul hozhatja a labdát, de talán túlságosan sokáig cipeli, így a vendégek elválasztják a játékszertől.

29′

Balázs Richárd akcióban, kapura törne egy indítás után, a budaörsi védő mindkét karját megfogja, gyötri rendesen, érdekes módon a játékvezető mégis a vendégek javára ítél meg szabadrúgást kifelé.

28′

Farkas ráérzett ezekre a mélységi indításokra, ahogy a gól előtt, most is remek labdával keresi társát, csakhogy Nicorec nem tudja lekezelni, így el is múlik a veszély a budaörsi kapu előtt.

26′

Újabb budaörsi akciót hiúsít meg a szegedi védelem, az újabb beívelést Farkas Márk hatástalanítja fejjel.

23′

Lüktető a játék, jó mérkőzést láthat a közönség, egyelőre pedig van is minek örülni, hiszen a Szeged-Grosicsnál az előny.

20′

Nem tetszik a játék képe a vendégek mesterének, rögtön változtatásra szánja el magát, Deli Máriót Fodor Dániel váltja.

18′

Causic fejel össze ellenfelével, ápolni is kell, de egy gyors orvosi beavatkozás után visszatérhet a pályára.

16′

Coroianon akad fenn egy budaörsi akció, a szegedi védő szépen olvasta a játékot, így nem kerülhettek helyzetbe a vendégek.

13′

GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics! Farkas Márk indít mélységből, a remek passz meg is találja Zádorit, aki lekezeli, majd nagy erővel a kapura bombáz, védhetetlen lövés, 1-0!

10′

Szöglethez jut a vendég gárda, a bekanyarított labdát azonban Horváth kifejeli, majd meg is indul a szegedi ellenakció, ám Balázs Richárdot lesen állítja meg a partjelző.

8′

Megvan az első szegedi kapura lövés, ismét Molnár indul meg lendületesen, Zádorit keresi egy centerezéssel szélről, akihez el is jut a játékszer, azonban a szegedi csatár centikkel a kapu felé lő. Rögtön az ellentámadásból veszélyeztet a Budaörs, Sajbán Máté lő kapura, de Szántai hatástalanítja a próbálkozást.

6′

Molnár János a középpálya közepén kap labdát, egy viszonylag nagyobb üres terület nyílik meg előtte, az akcióval felfutó Nicorecet keresné, de az átadását lefülelik a vendég védők.

5′

Deli Márió kap mélységi indítást a szélen, ám túl erős a kiugratás, így bár ígéretes helyzetbe kerülhetne a Budaörs, nem sikerül a csatárnak lekezelnie a labdát.

3′

Egy Zabari-Zádori összjátékot követően előbbi kerül helyzetbe, Zádori szépen húzza meg a szélen, be is adja, Zabari elől azonban tisztáznak a budaörsi védők.

2′

Máris feljegyezhetünk egy-egy lehetőséget, előbb a Szeged-Grosics lőhetett szabadrúgást, ám ez nem találta el a vendégek kapuját, majd a Budaörs is hasonló lehetőséghez jutott, de ez sem okozott veszélyt Szántai ketrece előtt.

1′

Elkezdődött a találkozó, a vendég Budaörs fehérben, a Szeged 2011-Grosics Akadémia hagyományos kék-fekete összeállításában lép ma pályára. A mérkőzést a hazaiak kezdték.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Dávid Szaniszla
    2017. augusztus 31., csütörtök, 15:19
    Válaszolok

    Reméljük, hogy ez csak a kezdet, s jön a folytatás!